Bitcoin koers test $70.000, ook ethereum prijs stijgt en opent aanval

Louise de Graaf


In een nieuwe opwaartse beweging beweging is bitcoin (BTC) vandaag een nieuwe aanval begonnen op het prijsniveau van 70.000 dollar. BTC testte dit niveau vorige week al een maar wist hier toen niet bovenuit te breken. Terwijl de koers aan het stijgen is, deelde de populaire crypto-analist RookieXBT een zeer positieve koersverwachting.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Bitcoin (BTC) koers handelt weer boven 70.000 dollar

Vanmiddag begon BTC rond 14:00 te stijgen na het weekend relatief vlak door te hebben gebracht. In de uren erna zette de stijging, die bij ongeveer 68.000 dollar begon, door en is inmiddels de 70.000 dollar gebroken.

Terwijl de BTC koers stijgt, neemt het handelsvolume tevens flink toe, al ligt het niveau tot nu toe ver onder de recente aanval op de 70.000 dollar, die vorige week plaatsvond. Wel is bitcoin op dit moment de meest verhandelde cryptocurrency op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

De bitcoin koers begon de afgelopen uren te stijgen na een relatief stabiel weekend.
De bitcoin koers begon de afgelopen uren te stijgen na een relatief stabiel weekend.

Al met al komt de stijging van de bitcoin koers uit op ruim 2 procent over de afgelopen 24 uur. Daarmee is bitcoin nu 64.773 euro waard op Bitvavo. Ontvang nu 10 euro gratis tegoed wanneer je via deze link een account aanmaakt bij ‘S Nederlands grootste cryptobeurs.

Bitcoin is overigens niet de enige coin die vandaag hard stijgt. Ook ethereum (ETH) noteert groene cijfers en staat 2,5 procent in de plus. De grootste altcoin van de markt heeft de aanval ingezet op het belangrijke prijspunt van 4.000 dollar.

Rondom ETH hangt een positief sentiment nadat vorige week de eerste Amerikaanse Ethereum spot beursfondsen (ETF) zijn goedgekeurd.

De gehele cryptomarkt groeide de afgelopen 24 uur met 2,5 procent in waarde en is nu 2,6 biljoen dollar waard.

‘BTC koers “binnenkort” op 88.000 dollar’

De week lijkt dus groen van start te gaan. De bekende crypto-analist RookieXBT deelde een analyse die het positieve sentiment verder onderbouwde. Hij vertelde zijn ruim 400.000 volgers op X at bitcoin “binnenkort” op 88.000 dollar kan staan.

Uiteraard weet uiteindelijk niemand wat de koers in de toekomst zal doen. Het is verstandig altijd eigen onderzoek te doen.


Post Views: 93

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment