Bitcoin koers test $67.000 terwijl ‘verkoopdruk enorm opdroogt’

Louise de Graaf


Nadat de bitcoin (BTC) koers gisteren kon stijgen, vond afgelopen nacht een kleine correctie plaats. Desalniettemin handelt BTC nog altijd boven de prijs van 24 uur geleden, maar stuit het nu wel op een mogelijk sterke weerstandszone.

Bitcoin koers daalt iets na bereiken weerstand bij $67.000

Bitcoin steeg het grootste gedeelte van de afgelopen 24 uur, maar stuitte afgelopen nacht op de weerstand bij 67.000 dollar. De koers daalde vervolgens terwijl het handelsvolume opdroogde. Gezien de koersbewegingen in de afgelopen periode vormt de 67.000 dollar een mogelijke belangrijke prijszone om te doorbreken.

bitcoin-btc-koers-grafiek-23-04
De bitcoin koers steeg de afgelopen 24 uur, maar stuitte uiteindelijk op weerstand bij 67.000 dollar.

De waarde van bitcoin op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) komt op het moment van schrijven uit op 66.260 dollar. De bitcoin koers in euro is op dit moment 62.332 euro, op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via deze link een account aanmaakt.

Miners en langetermijninvesteerders verkopen steeds minder bitcoins

Ondanks de soms grote koersbewegingen is bitcoin de afgelopen weken eigenlijk vooral zijwaarts aan het handelen. On-chain analist James Van Straten valt op dat langetermijninvesteerders en bitcoin miners steeds minder BTC aan het verkopen zijn. Dat schrijft de analist in een post op social-mediaplatform X.

“Langetermijninvesteerders en miners zijn momenteel twee van de grootste entiteiten in Bitcoin in termen van verkoopdruk. De distributie droogt echter enorm op.”

Van Straten voegt hieraan toe dat miners al sinds november flink aan het verkopen waren. “Maar in de laatste periode van 30 dagen werd het kleinste aantal verkocht, met ongeveer 1.300 BTC,” aldus de analist.

Ook weer positieve instroom bij bitcoin ETF’s

Naast bij de miners en langetermijninvesteerders, zijn ook bij de Amerikaanse bitcoin exchange traded funds (ETF’s) wat voorzichtige positieve signalen te zien. Gisteren stroomde er netto 62,09 miljoen dollar naar de fondsen. Dat schrijft Wu Blockchain op X.

Terwijl Grayscale wel weer een uitstroom zag van 35 miljoen dollar, stroomde er dus netto meer binnen bij de andere grote fondsen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment