Bitcoin koers sterk boven $50.000, belangrijke dag voor de boeg

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren voor het eerst sinds december 2021 weer de 50.000 dollar aangetikt. Een explosieve stijging bracht de koers boven deze mijlpaal, en bitcoin weet zich hier verrassend sterk overeind te houden. Vandaag kunnen we wederom een berg volatiliteit verwachten dankzij de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers. In dit overzicht lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt en wat je vandaag kunt verwachten.


Crypto update: chainlink leidt groene markt, bitcoin boven $43.000

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers consolideert rond $50.000

Bitcoin bewoog gisteren gedurende de ochtend en aan het begin van de middag nog rond de 48.000 dollar. Om 15:00 uur schoot de koers uit het niets in één rechte lijn de lucht in, waardoor de magische grens van 50.000 dollar werd bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De absolute piek staat gelijk aan 50.375 dollar. Sinds gistermiddag beweegt de bitcoin-prijs zijwaarts rond de $50.000, zonder significante koersveranderingen

Mocht de BTC koers een nieuwe sprong maken, dan zou het niveau rond 52.000 – 53.000 dollar de eerstvolgende halte kunnen zijn.

In het geval bitcoin pas op de plaats moet maken, ligt er rond 49.000 dollar een belangrijk steunniveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 50.040 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 46.376. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,06% in de plus.

Crypto top 10 stijgt hard, ethereum en solana als uitschieters

Niet geheel onverwachts heeft de cryptomarkt een flinke boost gekregen. De gehele top 10 cryptomunten kleurt groen.

Zo staat build ‘n build (BNB) 2,86% hoger dan 24 uur geleden, is ripple (XRP) in dit tijdsbestek met 2,06% gestegen en cardano (ADA) met 4,06% gestegen.

Ethereum (ETH), solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn de hardste stijgers van vandaag.

Ethereum (ETH) is met 6,11% de lucht in geschoten en avalanche (AVAX) is met 6,16% gestegen. Solana neemt de leiding met een stijging van 8,15%.


Bitcoin en crypto schieten omhoog, waarom vandaag belangrijk is

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin vandaag: Amerikaanse CPI

Vandaag zijn alle ogen gericht op de publicatie van de (kern) consumentenprijsindex (CPI) uit de Verenigde Staten.

De CPI meet de gemiddelde prijsverandering van een mandje goederen en diensten die consumenten doorgaans kopen. De kern-variant sluit de volatiele prijzen van voedsel en energie uit.

De verwachting voor de jaarlijkse CPI ligt op 2,9%. Voor de maand december werd er een stijging van 3,4% waargenomen. Maand-op-maand wordt er een stijging van 0,2% verwacht, terwijl deze de vorige keer op 0,3% binnenkwam.

Wat betreft de kern-CPI verwacht men een gemiddelde jaarlijkse prijsstijging van 3,7%, een lichte daling ten opzichte van de 3,9% van december. Net als de vorige keer wordt er een maandelijkse stijging van 0,3% verwacht.

Om 14:30 zal het Bureau of Labor Statistics (BLS) de nieuwe data vrijgeven. Hoger dan verwachte cijfers kunnen een tik uitdelen aan de BTC koers. Logischerwijs kunnen lager dan verwachte cijfers positief uitpakken voor de koers van BTC.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,32 ADA of 130,67 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment