Bitcoin koers schommelt tussen cruciale niveaus, markt in spanning

Louise de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) staat op nagenoeg dezelfde hoogte als gisteren. Desalniettemin heeft bitcoin significante prijsschommelingen doorgemaakt de afgelopen dag. De koers heeft vooralsnog echter nog geen richting gekozen, en zit al een tijdje vast in een bredere range. Start je dag met een overzicht van de huidige stand van zaken op de crypto markt.


Crypto update: bitcoin herstellende na crash, markt kleurt groen

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers stabiel rond $43.000

De bitcoin koers bevindt zich net als gisteren om en nabij de 43.000 dollar. De koers heeft zich de afgelopen 24 uur echter meerdere keren gedistantieerd van dit prijslevel.

Zo maakte bitcoin gisteren aan het begin van de middag een uitglijder, tot een dieptepunt van grofweg 42.600 dollar. Na slechts een half uur schoot de koers echter weer hard omhoog tot een piek van bijna 43.400 dollar.

De rest van de dag bleef de koers niet al te ver verwijderd van de 43.000 dollar.

Het eerstvolgende weerstandsniveau ligt op een prijs van ongeveer 43.600 dollar. Bij een koersdaling zou de zone vlak onder de 42.000 dollar redding kunnen bieden.

In het grotere plaatje zijn 41.300 en 44.000 dollar belangrijke prijslevels om in de gaten te houden. Al meer dan twee maanden sluiten de wekelijkse candles tussen deze twee prijslevels. Mocht een week boven de 44.000 dollar of onder de 41.300 dollar afgesloten worden, dan ligt een grotere beweging op de loer.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.060 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.883.

Advertisement
Solana daalt, maar cardano en avalanche stijgen

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de meeste altcoins, net als bitcoin, op ongeveer dezelfde prijs staan als gisteren. Binnen de top 10 cryptomunten zijn er zowel nipte dalers als stijgers.

Zo is solana (SOL) de afgelopen 24 uur met 1,37% gedaald en dogecoin (DOGE) met 0,85%.

Tegelijkertijd is ethereum (ETH) met 0,14% gestegen en ripple (XRP) met 0,63%. Cardano (ADA) en avalanche (AVAX) hebben het best gepresteerd met respectievelijk 1,98% en 2,25%.


Bitcoin koers stijgt snel en herovert obstakel, inflatienieuws uit VS

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,64 ADA of 0,30 AVAX! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment