Bitcoin koers schiet omhoog tot essentiële zone, crypto markt reageert

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat momenteel dik in de plus. Gisteren schoot de koers plotseling hard omhoog gedurende de middag, en de crypto markt werd logischerwijs meegetrokken. Dankzij de explosieve stijging is bitcoin aangekomen bij een belangrijke prijszone. Deze ochtendupdate voorziet je cvan alle informatie over de recente prijsstijging, zodat je weer volledig op de hoogte bent.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin overstijgt $42.000

Gisteren in de ochtend bewoog bitcoin nog vlak onder zijn belangrijke weerstandszone, gesitueerd tussen 40.200 en 40.700 dollar. Rond 11:00 uur trapte bitcoin het gaspedaal in en werd dit niveau eenvoudig gepasseerd.

Na zo’n anderhalfuur stond de prijs op een initiële piek van zo’n 41.400 dollar. Na een lichte correctie ging bitcoin op dezelfde voet verder tot een nieuw hoogtepunt van grofweg 42.200 dollar, die rond 21:00 uur werd bereikt.

Sindsdien is de koers iets teruggezakt. Vooralsnog houdt de koers stand boven een belangrijk steunniveau van 41.600 dollar

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht de koers vanaf het huidige punt weer omhoog schieten, dan ligt er vlak boven de 42.000 dollar een sterke resistance. Wellicht dat het met een tweede poging wél lukt om hier doorheen te breken.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 41.696 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.436. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,33% in de plus.

Crypto markt kleurt groen, solana en avalanche blinken uit

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat het gros groen kleurt. Er zijn dan ook geen enkele dalers op te merken binnen de gehele top 10 cryptomunten.

Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 2,80% gestegen, ripple (XRP) met 3,34%, cardano (ADA) met 2,44% en dogecoin (DOGE) met 2,00%.

Solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn de grootste winnars, met stijgingen van respectievelijk 4,75% en 4,87%.


Bitcoin koers daalt hard tot onder $39.000, cruciale prijszone nadert

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 136,35 DOGE of 20,47 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 1.305Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment