Bitcoin koers schiet omhoog en verovert $65.000, shiba inu stijgt 18%

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren gehakt gemaakt van zijn belangrijke weerstandsniveau van vlak boven de $64.000. Bitcoin’s prijsstijging heeft met name altcoins een grote boost gegeven. Deze schoten gisteravond namelijk in korte tijd hard de lucht in. Populaire memecoins, waaronder shiba inu (SHIB), hebben het meest geprofiteerd van bitcoin’s sprong.

Bitcoin koers schiet onverwachts omhoog

Bitcoin vertoonde gisteren, zoals gewoonlijk op een weekenddag, weinig prijsvolatiliteit. Gedurende de ochtend en middag liet de koers weinig van horen. Zonder al te veel schommelingen bewoog bitcoin zijwaarts vlak onder de $64.000.

Vlak voordat de avond werd ingeluid kwam er ineens beweging in de BTC koers. In minder dan twee uur tijd schoot de koers met zo’n 2,5% de lucht in, van grofweg $63.800 tot een piek van $65.400.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin heeft dankzij zijn prijsstijging de dag afgesloten boven een belangrijke resistance, van enkele honderden dollars boven de $64.000. Indien de koers een uitglijder maakt vanaf het huidige niveau, is dit logischerwijs het eerste level om in de gaten te houden. Op de weg omhoog is de zone rond de $69.000 de eerstvolgende grote obstakel.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.096 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.207. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,63% in de min.

Altcoins stelen de show, memecoins in het bijzonder

Alle aandacht gaat momenteel uit naar de rest van de markt. Bitcoin’s prijsstijging laat zo’n beetje iedere altcoin in het groen kleuren. Veruit de meesten hebben bovendien een grotere sprong gemaakt dan de koning der cryptocurrencies.

Met name memecoins doen het bijzonder goed op het moment. Shiba inu, de op één na grootste memecoin van de industrie, is met maar liefst 18,02% de lucht in geschoten. Floki (FLOKI), op plek 68 binnen de cryptomarkt, is met een gigantische stijging van 39,87% de absolute winnaar van de afgelopen dag.

Alle top 10 cryptomunten kleuren hebben de afgelopen 24 uur een prijsstijging doorgemaakt. Zo staat ethereum (ETH) 3,55% in de plus, solana (SOL) 2,92%, ripple (XRP) 3,15%, dogecoin (DOGE) 5,05% en cardano (ADA) 2,07%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment