Bitcoin koers onder druk en test essentieel niveau, markt reageert

Louise de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) zit nog altijd vastgeklampt aan de 42.000 dollar. Gisteren bewoog ‘s werelds grootste crypto nog significant boven dit prijslevel, maar de afgelopen dag bracht een neerwaartse trend de koers tot een cruciaal steunniveau. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.


Crypto radar: bitcoin schiet voorbij $45.000, markt maakt grote sprong

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers licht onderuit

Bitcoin stond gisteren in de ochtend om en nabij een prijs van 52.400 dollar, maar verloor gedurende de dag langzaam maar zeker terrein. Vannacht werd een absoluut dieptepunt van onder de 41.400 dollar aangetikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Al sinds 14 februari beweegt de bitcoin koers in een krap bereik rond de 42.000 dollar. Vanaf 7 februari is de koers ontzettend hard hard de lucht in geschoten, en dus is het niet geheel onverwachts dat bitcoin tijd nodig heeft om hiervan bij te komen.

Vlak onder de 41.400 dollar ligt bitcoin’s belangrijkste steunniveau, die zich vannacht heeft bewezen. Rond 42.700 dollar ligt de volgende grote obstakel voor bitcoin, mocht de koers vanaf het huidige punt verder stijgen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 51.995 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 48.275.

Crypto top 10 reageert verdeeld

Binnen de top 10 grootste cryptomunten zijn er zowel stijgers als dalers op te merken. Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 0,58% gestegen, ripple (XRP) met 1,31% en cardano (ADA) met 0,91%. Dogecoin (DOGE) is met een stijging van 2,53% de winnaar van vandaag.

Tegelijkertijd heeft solana (SOL) 1,49% ingeleverd en is avalanche (AVAX) met 1,95% gedaald.


Crypto radar: bitcoin stijging enigszins afgekoeld, markt dik in de plus

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 121,91 DOGE of 17,01 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment