Bitcoin koers ‘minimaal $1 miljoen’ in 2030, denkt Twitter-oprichter

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) koersvoorspellingen zijn er in alle geuren en kleuren. Binnen de crypto-wereld zijn er verschillende bekende figuren die verwachten dat de koers op den duur de magische 1 miljoen dollar zal bereiken. Twitter-oprichter Jack Dorsey, een bekende Bitcoin bull, mag zich na een recent interview nu ook in dit befaamde lijstje voegen.

Bitcoin ETF’s komen naar Australië na succes van $53 miljard in VS

Bitcoin ETF's komen naar Australië na succes van $53 miljard in VS

Bullish over langetermijn van BTC

Dorsey, oprichter en CEO van financieel technologiebedrijf Block, verscheen gisteren op Pirares Wire in een interview met de Amerikaanse journalist Mike Solana. Het interview ging met name over de exit van Dorsey bij Twitter, wat inmiddels is omgedoopt tot ‘X’, en de decentrale spinoff Bluesky. Aan het einde van het gesprek werd tevens aandacht besteed aan ‘s werelds grootste crypto. Specifiek werd hem gevraagd een voorspelling te doen voor de bitcoin koers in het jaar 2030.

Dorsey vertelde aan Solana dat hij gelooft dat de prijs van bitcoin tegen 2030 “minstens een miljoen” kan bereiken. ‘’Ik denk inderdaad dat het dat getal bereikt en daar voorbij gaat,’’ voegde hij toe.

Dorsey benadrukte echter dat de prijs van bitcoin niet zozeer het meest interessant is voor hem. In zijn ogen zijn de samenwerkende sfeer van het ecosysteem en de gezamenlijke pogingen om het netwerk te versterken veel fascinerender. Hij verwoorde het als volgt:

‘’Het meest verbazingwekkende aan Bitcoin, naast het oprichtingsverhaal, is dat iedereen die eraan werkt, of ermee betaald wordt, of het voor zichzelf koopt — iedereen die enige moeite doet om het te verbeteren — het hele ecosysteem beter maakt, wat de prijs doet stijgen. Het is een fascinerend ecosysteem en beweging, meer dan wat dan ook. Het heeft me veel geleerd.’’

Jack Dorsey en Bitcoin

Dorsey doet zelf ook zijn stinkende best om de adoptie van het Bitcoin netwerk tot een hoger niveau te tillen. Zo heeft zijn bedrijf Block vorige maand nog de ontwikkeling van een drie-nanometer chip afgerond om Bitcoin mining verder te decentraliseren. Ook heeft het beursgenoteerde bedrijf een eigen bitcoin hardware wallet op de markt gebracht, gericht op massa-adoptie.

Vorige week kon je tevens in het Bitcoin nieuws lezen dat Block, het moederbedrijf van betaalplatformen Square en Cash App, elke maand 10 procent van zijn brutowinst uit bitcoin-producten zal investeren in de crypto.


Post Views: 32Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment