Bitcoin koers in strijd voor ‘historische uitbraak’, markt onzeker

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers weet al enkele dagen niet zo goed wat het wil. De week begon ijzersterk met een krachtige beweging voorbij $70.000, maar inmiddels beweegt de koers al dagen rond de $71.000. De bulls en bears zijn hier verwikkeld geraakt in een intense strijd: de bitcoin koers is namelijk erg beweeglijk. Bitcoin heeft gisteren, niet voor de eerste keer deze week, een poging gewaagd om een cruciale weerstand te doorbreken die volgens een analist de deuren tot een nieuwe bullmarkt zou openen.

BTC vindt rust op $71.000

De bitcoin koers zat gisteren lang vastgeklampt aan de $71.000. Zonder al te veel prijsschommelingen liet de prijsactie veel handelaren in slaap sussen. Aan het eind van de middag kregen de bulls langzaam maar zeker de overhand, en steeg bitcoin tot een piek van boven de $71.600.

Hier werd de koers al snel teruggefloten. Na een forse daling stond de koers enkele uren later om en nabij de $70.300. Gedurende de nacht heeft bitcoin voornamelijk geconsolideerd vlak onder de $71.000, maar de afgelopen uren is het gaspedaal maar weer eens ingetrapt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dankzij een forse sprong bevindt BTC zich weer op zijn oude vertrouwde stekkie vlak boven de $71.000. Volgens crypto-analist Rekt Capital is dit een cruciaal punt, aangezien dit volgens hem de laatste horde is die bitcoin moet passeren alvorens de parabolische fase van de bullmarkt ingeluid kan worden.

Bitcoin staat volgens hem op het punt om geschiedenis te schrijven door vervroegd al de bullmarkt te betreden. Echter zal hiervoor nog wel deze cruciale weerstandszone doorbroken moeten worden, die doorloopt tot de all-time high van bijna $74.000.

Om positief momentum te behouden is het bovendien belangrijk voor BTC om in ieder geval stand te houden boven het psychologische level van $70.000.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 71.339 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.534. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,50% in de plus.

Toncoin schittert in onzekere altcoinmarkt

De meeste altcoins bevinden zich in onzeker vaarwater. Terwijl bitcoin nipt in het groen kleurt, is het beeld bij de altcoins erg wisselvallig.

Kijkend naar de top 10 cryptomunten dan is groen de dominante kleur. Echter zijn er veel minimale stijgers op te merken. Ripple (XRP), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) zijn stuk voor stuk met minder dan 1% de lucht in geschoten. Toncoin (TON) spant vandaag de kroon met een stijging van 6,26%.

Ethereum (ETH) is vandaag de enige daler. ‘s Werelds grootste altcoin is met 0,62% onderuit gegaan waardoor het momenteel uitkomt op $3.822.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment