Bitcoin koers fluctueert sterk, aangekomen op belangrijk niveau

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag sterke prijsschommelingen vertoont, maar bevindt zich nog altijd op een belangrijk niveau. Gisteren werd een bovenal volatiele week, dat werd ingeluid met een forse daling, in het groen afgesloten. Na het lezen van deze ochtendupdate ben je weer volledig op de hoogte van de actuele situatie op de crypto markt.


Bitcoin koers crasht en bereikt cruciale zone, markt reageert

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers boven $42.000

Bitcoin maakte gisteren een forse uitglijder. In de ochtend bewoog de koers nog om en nabij de 42.600 dollar, maar gedurende de middag en avond werden steeds lagere prijzen aangetikt.

Bitcoin’s daling kwam niet verder dan het steunniveau van 41.600 dollar. Vanaf dit punt werd de weg naar boven ingeslagen. Vannacht werd een piek van bijna 42.500 dollar bereikt, waarna de koers een lichte correctie heeft doorgemaakt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De eerstvolgende belangrijke halte voor bitcoin betreft 42.700 dollar. Mocht de koers dit prijslevel overstijgen dan ligt de weg vrij om weer richting 44.000 dollar te klimmen.

Ondanks het sombere begin van de week, waarin de BTC koers daalde tot een dieptepunt van vlak boven de 38.500 dollar, is de week significant in de plus afgesloten. Vanaf zijn openingsprijs van 41.583 dollar is bitcoin de afgelopen week met 1,08% gestegen tot 42.031 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.194 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.881. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,54% in de min.

Grote crypto’s nipt in het rood, maar solana stijgt

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat alle grote altcoins bitcoin achterna gaan met minimale dalingen.

Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 0,87% gedaald, ripple (XRP) met 1,09% en cardano (ADA) met 0,81%.

Avalanche (AVAX) en dogecoin (DOGE) zijn de grootste verliezers van vandaag, met dalingen van respectievelijk  2,15% en 1,73%.

Solana (SOL) is de enige top 10 cryptomunt die groen kleurt. De huidige prijs staat 1,61% hoger dan 24 uur geleden.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 137,28 DOGE of 20,56 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment