Bitcoin koers daagt obstakel van $69.000 uit, memecoins in vrije val

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren maar weer eens een poging gewaagd om boven de $69.000 terrein te veroveren, maar is hier in gefaald. Inmiddels beweegt de koers weer vlak boven zijn oude vertrouwde $68.000, en neemt de spanning voor de volgende beweging toe. Terwijl bitcoin bij aan het komen is van zijn eerdere sprong, staan de meeste altcoins nipt in het rood. Memecoins, eerder deze week de uitblinkers van de markt, zijn ook vandaag de slechtst presterende cryptomunten.

BTC koers probeert uit te breken

Gisteren begon bitcoin de dag nog op een kritiek steunniveau van $67.000, maar daarna is de koers voortdurend omhooggeklommen. In de middag werd de $68.000 weer overtuigend herovert, en aan het begin van de avond werd zelfs de $69.000 voorbij geknald.

De bitcoin koers steeg tot een piek van ongeveer $69.500, maar er bleek niet genoeg kracht achter de opwaartse beweging te zitten. Al snel dook de koers namelijk weer onder de $69.000. De prijszone rond $69.000 fungeert al geruime tijd als een sterke weerstand, en dat blijkt ook nu weer het geval te zijn.

Een diepe daling is bitcoin echter bespaard gebleven. Bitcoin is niet onder de $68.000 gedoken en heeft de hele nacht zijwaarts bewogen, enkele honderden dollars boven de $68.000.

Het mag duidelijk zijn dat de liquiditeitszone rond $69.000 belangrijk is om in de gaten te houden, mocht bitcoin weer het gaspedaal intrappen. Bij een koersdaling zou bitcoin steun kunnen vinden rond de $67.000.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.414 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 63.169. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,42% in de plus.

Altcoins dalen, memecoins in het bijzonder

Terwijl bitcoin nipt in de plus staat, staan de meeste altcoins op een lagere prijs dan 24 uur geleden. Het gros heeft echter slechts een minimale daling te verwerken.

Binnen de top 10 cryptomunten blijven de dalingen beperkt tot maximaal 3%. Ethereum (ETH) is met 0,92% onderuit gegaan, solana (SOL) met 1,62%, dogecoin met 2,91% en cardano (ADA) met 0,99%.

Het zijn de memecoins die vandaag, net als gisteren, het meeste in hebben moeten leveren. Shiba inu (SHIB), op plek 11 binnen de cryptomarkt, staat bijna 7% lager dan gisteren. Dogwifhat (WIF) en bonk (BONK) zijn zelfs de slechtst presterende cryptomunten binnen de bredere top 100, met dalingen van respectievelijk 8,91% en 8,28%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment