Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar herpakt zich, markt kleurt rood

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren weer een forse daling meegemaakt. Gedurende de middag ging de koers hard onderuit waardoor de essentiële steunzone van rond de $60.000, net als afgelopen zaterdag, werd getest. Vooralsnog blijkt bitcoin sterk genoeg om boven de prijslevel te blijven, maar het sentiment op de cryptomarkt is allesbehalve positief op het moment. En dat terwijl de langverwachte Bitcoin halving over minder dan twee dagen plaats zal vinden.

Bitcoin koers maakt nieuwe uitglijder

De bitcoin koers bevindt zich sinds vorig weekend, dankzij de toenemende spanningen in het Midden-Oosten, in zwaar weer. Gisteren leek het weer de goede kant op te gaan, aangezien de koers in de ochtend enkele honderden dollars boven de $64.0000 stond. Van een herstel was echter geen sprake.

In de ochtend verloor bitcoin langzaam maar zeker terrein. In de middag werd de neerwaartse trend in een hogere versnelling gezet. Rond 17:30 uur werd een dieptepunt van vlak onder de $60.000 bereikt. De koers schommelde een tijdje rond dit prijsniveau, maar vlak na 19:00 uur veerde de koers op tot bijna $62.000. De rest van de avond en de gehele nacht heeft bitcoin zijwaarts bewogen vlak onder de $62.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op zaterdagavond, na de Iraanse aanval op Israël, crashte de bitcoin koers ook al kortstondig tot de cruciale zone rond $60.000. Gisteren bevond de koers zich echter een stuk langer rond dit niveau. Indien de zone, die doorloopt tot grofweg $59.000, verloren raakt, ligt een verder bloedbad richting $52.000 op de loer. Op de weg omhoog is $64.000 de eerstvolgende weerstand voor BTC.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.432 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.543. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,31% in de min.

Cryptomarkt daalt hard, met name dogecoin en toncoin

Bitcoin’s koerssprong heeft ook de rest van de markt logischerwijs een boost gegeven. Echter staat bijna iedere cryptomunt, net als bitcoin, nog altijd op een significant lagere prijs dan gisteren.

Op BNB (BNB) na kleur de gehele top 10 cryptomunten rood.  Het gros is bovendien harder onderuit gegaan dan BTC. Uitsluitend ethereum (ETH), ripple (XRP) en cardano (ADA) doen het beter, met dalingen van respectievelijk 3,14%, 0,68% en 2,34%.

De rest staat diep in de min. Zo is solana (SOL) met 4,94% gedaald, dogecoin (DOGE) met 6,01% en toncoin (TON) zelfs met 9,03%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment