Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert

Louise de Graaf


De Bitcoin (BTC) halving is inmiddels achter de rug en dus heeft het decentrale activum een nieuw tijdperk ingeluid. In het verleden werd het fundamentele evenement iedere keer gevolgd door een explosieve bullmarkt, waarin de koers iedereen omver wist te blazen. Volgens een bekende crypto-analist zal de geschiedenis in herhaling treden, maar hebben we eerst nog de ‘post-halving re-accumulation fase’ te doorstaan.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

BTC accumulatie, dan parabolisch

Afgelopen weekend, in de nacht van vrijdag op zaterdag, vond de langverwachte Bitcoin halving plaats. Bij transactieblok 840.000 werden de beloningen voor miners gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Het markeert de vierde keer in de geschiedenis van het netwerk dat de toevoer van nieuwe bitcoins is vertraagd.

De teruggebrachte inflatie opende in het verleden iedere keer de deuren tot een grote bullrun, waarin de BTC koers tot nieuwe recordhoogtes uitsteeg. Dit keer heeft bitcoin al zijn in 2021 gevestige all-time high van 69.000 verbroken, maar dat drukt de verwachtingen niet.

Crypto-analist Rekt Capital, met bijna 456 duizend volgers op het sociale mediaplatform X, verwacht al enige tijd dat de huidige cyclus vergelijkbare patronen zal vertonen als eerdere cycli.

De analist deelt bitcoin cycli onder in vijf verschillende fases, gebaseerd op data uit het verleden. Nu de halving achter de rug is, zouden we de zogenoemde re-accumulation fase hebben betreden, ook wel de laatste fase voordat de verlossende ‘parabolische’ bullrun van start zou moeten gaan.

Het is zoals hij zelf omschrijft een periode van verveling, ongeduld en teleurstelling. Veel investeerders zouden juist in deze fase de markt verlaten vanwege het uitblijven van een forse prijsstijging direct na de halving. Veel investeerders hebben nu eenmaal weinig geduld.

Naar zijn idee zullen BTC-houders net als in het verleden weer rijkelijk beloond worden door deze zijwaartse accumulatieperiode te overleven.

Versnelde bitcoin cyclus?

Vooralsnog vertoont bitcoin’s prijsverloop veel gelijkenissen met het verleden. Dit keer heeft bitcoin echter al wel een nieuw prijsrecord bereikt vóór de halving, voor het eerst ooit. Dit wekt de vraag of we mogelijk een versnelde bullrun voorgeschoteld krijgen.

Het is verre van zeker of de koers van bitcoin zal blijven stijgen. Hoewel veel crypto-investeerders en -analisten dit verwachten, betekent dit niet dat het ook werkelijkheid zal worden.

Rekt Capital gelooft in ieder geval heilig in een bloeiende periode voor BTC. De komende maanden zullen volgens hem uitwijzen of de bullmarkt in een hoger dan normale versnelling voorbij zal vliegen. De absolute piek zal volgens hem ofwel in september/oktober 2025 neergezet worden, ofwel tussen december van dit jaar en februari van volgend jaar.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment