Bitcoin is ‘prioriteit’ voor BlackRock klanten, andere crypto minder in trek

Louise de Graaf


BlackRock lanceerde meer dan twee maanden terug zijn bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF), dat tot dusver een megasucces is. Ook wil de Wall Street-gigant een dergelijk fonds voor ethereum (ETH) op de markt brengen. In november diende het namelijk een aanvraag hiervoor in. Een verdere duik in de crypto-wereld lijkt echter nog ver weg te zijn, zo heeft een topman nu laten weten.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Bitcoin de nummer 1 prioriteit

BlackRock’s hoofd van digitale activa Robert Mitchnick heeft vandaag op de Bitcoin Investor Day van Reflexivity research inzichten gedeeld over de benadering van de vermogensbeheerder ten opzichte van Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

Mitchnick heeft de stiekeme hoop van de cryptogemeenschap op een breder assortiment van cryptoproducten doen vervliegen, zo liet Fox Business journalist Eleanor Terret op socialmediaplatform X weten.  Hij benadrukte namelijk dat er vanuit de klanten weinig interesse is in andere cryptomunten. “Voor onze klanten is Bitcoin verreweg de nummer één prioriteit. En dan een beetje Ethereum, en heel weinig al het andere,’’ zo zei hij.

Ironisch genoeg werd hem gevraagd of BlackRock binnenkort een ETF gerelateerd aan de geliefde op Solana (SOL) gebaseerde memecoin dogwifjhat (WIF) wil uitbrengen. Mitchnick zei dat hij de altcoin niet kende en merkte op dat er een misvatting is vanuit de sector dat de vermogensbeheer een ‘’lange staart’’ van andere cryptoproducten zal hebben.

Deze week kondigde BlackRock echter wel aan een digitaal activafonds te lanceren op het Ethereum netwerk. BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) is het allereerste getokeniseerde fonds van BlackRock uitgegeven op een openbare blockchain. Voor het nieuwe fonds is 100 miljoen dollar aan USDC op Ethereum gestort.

BlackRock’s Bitcoin ETF

BlackRocks ‘IBIT’ bitcoin ETF trekt veruit het meeste kapitaal aan van alle nieuw op de markt gebrachte bitcoin beursfondsen. BlackRock bezit al meer dan 240.000 bitcoins als onderpand voor zijn fonds, met een huidige waarde van ruim 15 miljard dollar.

IBIT heeft bovendien een record op zijn naam. In recordtijd, slechts zeven handelsweken, heeft dit fonds de opmerkelijke grens van 10 miljard dollar aan activa onder beheer bereikt, een prestatie die nog nooit eerder is vertoond.

Bijna iedere dag stromen er honderdduizenden dollars richting het fonds. Vorige week werd de hoogste dagelijkse netto-instroom geregistreerd, van respectievelijk 849 miljoen dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 32

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment