Bitcoin is ‘digitaal vastgoed’ volgens Michael Saylor, en geen valuta

Louise de Graaf


Terwijl bitcoin (BTC) voorbij de $72.000 is geschoten, blijft Michael Saylor van MicroStrategy optimistisch. Hij benadrukt dat bitcoin minder als een valuta en meer als een “pand ter waarde van een miljard dollar in cyberspace” behandeld moet worden.

Met de vergelijking bedoeld Saylor dat investeerders de intentie moeten hebben het activum voor een erg lange tijd te bewaren. Hij moedigt mensen aan om ’s werelds grootste crypto te zien als digitaal vastgoed, in plaats van te proberen ermee dagelijkse aankopen te doen, zoals een kop koffie kopen met een fractie van een gebouw op Fifth Avenue.

Saylor deed de uitspraak op 11 maart tijdens een interview met CNBC. Daarin bekritiseerde hij ook de mensen die bitcoin nog altijd als een valuta zien. Volgens hem is de belangrijkste toepassing van de digitale munt het vermogen om kapitaal voor honderden jaren te bewaren.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

BTC meer waard dan goud

De bitcoin maximalist argumenteert verder dat de markt voor betaalmiddelen een waarde heeft van slechts 1 biljoen dollar, terwijl de markt voor het bewaren van waarde wordt geschat op 100 biljoen dollar. Dit geeft volgens Michael Saylor bitcoin een veel groter potentieel als bezit dan als betaalmiddel.

Verder voorspelt Saylor dat bitcoin goud zal overtreffen door diens inherente voordelen. Het zou beschikken over alle positieve eigenschappen van goud, maar dan zonder de nadelen. Hij prijst bitcoin als het meest erkende en vertrouwde investeringsmiddel ter wereld, dat ook ethisch is omdat er geen uitgevende instantie of controlerend bedrijf is.

MicroStrategy blijft fors investeren in bitcoin

De optimistische houding van Michael Saylor richting bitcoin is ook te zien in de monsterinvesteringen die zijn bedrijf MicroStrategy blijft uitvoeren. De Amerikaanse softwareleverancier heeft onlangs zijn bezit in de digitale munt significant vergroot met een investering van 800 miljoen dollar.

Het bedrag kwam neer op de aankoop van 12.000 BTC. Deze actie verhoogt het totale bezit van het bedrijf naar een indrukwekkende 205.000 BTC.

De investering werd gedaan tegen een gemiddelde prijs van 68,477 dollar per bitcoin, waarmee het totale investeringsbedrag van MicroStrategy in de munt op 6,91 miljard dollar komt, met een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer 31,500 dollar per munt.

Al sinds 2020, toen MicroStrategy voor het eerst bitcoins kocht, is er geen enkel ander beursgenoteerd bedrijf met meer bitcoins op de balans dan MicroStrategy.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment