Bitcoin interesse neemt toe, handelsactiviteit op opvallende piek

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC), de koning van de cryptomarkt, heeft de aandacht getrokken met een aanzienlijke toename van de handelsvolume. De piek in handelsvolume heeft de crypto alles te danken aan de als maar stijgende interesse vanuit retailers. De ETF’s helpen daar ook een handje bij, blijkt uit de statistieken.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Bitcoin bereikt recordhoogte in prijs én volume

Volgens recente gegevens heeft bitcoin een piek bereikt in zowel retail interesse als handelsvolume. Retail investeerders zijn mensen die niet professioneel handelen maar eerder als individu investeren. Deze groep heeft laten zien steeds meer interesse te krijgen in de digitale activa.

Op dinsdag 5 maart bereikte het handelsvolume op de spotmarkt op cryptobeurzen het hoogste punt van het afgelopen jaar. Het totaal volume op die dag bereikte een bedrag van 46,26 miljard dollar. Zo lijkt het dat er meer mensen dan ooit tevoren begonnen zijn met het kopen van de grootste cryptocurrency.

Het is het hoogste punt in handelsvolume in een jaar tijd. De dag erna zakte dit mega bedrag wel weer flink terug, naar 31,32 miljard dollar. Daarvan was cryptobeurs Binance goed voor bijna driekwart (74 procent) van het totaal volume.

Mallika Kollar, kwantitatief onderzoeksmedewerker bij Bitwise, laat op 6 maart op sociale mediaplatform X het volgende weten:

“Mensen kopen bitcoin. Het handelsvolume op de spotmarkt is bijna 680% gestegen sinds het begin van het jaar.”

Bitcoin ETF’s zorgen voor meerdere pieken

Het spot handelsvolume, wat verwijst naar de directe aankoop en verkoop van bitcoin, heeft inmiddels record op record verbroken. Dit heeft vooral te maken met het succes van de 10 Amerikaanse Bitcoin Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze ETF’s zorgden namelijk op zichzelf al voor een handelsvolume van 10 miljard dollar. Dit overtrof het vorige record van 7,7 miljard dollar van vorige week.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas liet op 5 maart weten dat de bitcoin ETF’s een ongekend succes zijn.“Dit zijn ongelooflijke cijfers voor ETF’s die nog geen twee maanden oud zijn,” zei de ETF-analist in een X-post waarin de cijfers werden gerapporteerd.

Het was de dag dat bitcoin zijn hoogste prijs ooit bereikte van zo’n 69.350 dollar. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de crypto dat het een all time high behaald voordat de halving heeft plaatsgevonden.

De aankomende Bitcoin halving, waarbij de beloningen voor miners zal worden gehalveerd, gaat historisch gezien gepaard met significante prijsstijgingen. Dit evenement gaat ongeveer halverwege de maand april plaatsvinden. Het is afwachten wat bitcoin dan nog in zijn mars heeft, wat de koers betreft.

 


Post Views: 56

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment