Bitcoin houders opgelet, volg hier de ETF uitslag op de voet

Louise de Graaf


Morgen markeert hoogstwaarschijnlijk een historische in de geschiedenis van Bitcoin (BTC). Morgen verstrijkt namelijk de laatste deadline van gezamenlijke Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) aanvraag van ARK Invest en 21Shares en naar alle waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) morgen meerdere spot-ETF’s goedkeuren. Welke kanalen kun je het beste volgen om als eerste het nieuws te ontvangen?


Grootste Bitcoin miner ter wereld delft in december meer BTC dan ooit

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF: beslissing nadert

Gisteren diende alle kanshebbers, voor de betreffende deadline, gewijzigde S-1 formulieren in bij de SEC. Na slechts enkele uren gaf de toezichthouder echter aanvullende feedback die betrekking hebben op kleine details. Naar verwachting zullen vandaag alle nieuwe amendementen binnenstromen, en dus is de kans groot dat morgen de allesbeslissende dag wordt.

Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas spreken al maanden over een 90 procent kans op goedkeuring, met als uiterste datum 10 januari. Recentelijk hebben zij hun verwachtingen zelfs nóg verder opgeschroefd naar 95 procent.

De crypto-wereld anticipeert al een tijdje op een massa-goedkeuring, en dit wordt sterk gereflecteerd in de stijgende bitcoin koers. De afgelopen maanden is bitcoin als een raket de lucht in geschoten.

Met het naderende eindpunt in de verhitte strijd steeg bitcoin gisteren tot boven de 47.000 dollar. De laatste keer dat de koers op dit niveau stond was begin april 2022. De koers consolideert nu vlak onder de 47.000 dollar en lijkt zich klaar te maken voor het besluit van de financiële waakhond.

De crypto Fear & Greed Index staat bovendien momenteel op 76, wat ‘extreme greed’ weerspiegelt. Het is de hoogste score sinds bitcoin medio november 2021 zijn all-time high van grofweg 69.000 dollar bereikte.

Blijf op de hoogte van BTC ETF uitslag

Het sociale mediaplatform X (voormalig Twitter), ofwel het thuishonk van crypto-fanaten, is de ideale plek om als eerste over de ETF uitslag te lezen. Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas berichten voortdurend over de laatste stand van zaken in de ETF-race, en bij een definitief besluit zullen zij hoogstwaarschijnlijk binnen no-time het nieuws delen.

Bovendien zijn er talloze crypto-analisten die bij een goedkeuring direct hun X-volgers op de hoogte zullen brengen van het nieuws. Vanzelfsprekend zullen ook de sociale mediakanalen van alle aanvragers rap het nieuws naar buiten brengen. Opnieuw zal X het platform zijn waar je de laatste updates het snelst en makkelijkst kunt ontdekken.

Ook de SEC zelf publiceert officiële aankondigingen over de goedkeuring van ETF’s en andere regelgevingsbeslissingen meestal via hun officiële website en persberichten. Daarnaast kunnen dergelijke besluiten via hun officiële sociale mediakanalen naar buiten worden gebracht

Crypto Insiders houdt alle ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten om onze lezers zo snel mogelijk van de laatste updates te voorzien.

Post Views: 63

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment