Bitcoin helemaal in trek – volume terug naar de pieken van 2021

Louise de Graaf


De cryptomarkt heeft recent een significante mijlpaal bereikt, met een handelsvolume dat sinds eind 2021 niet meer is waargenomen. Deze opmerkelijke toename is voornamelijk te danken aan de lancering van nieuwe spot bitcoin (BTC) ETF’s en de toegenhoge BTC koers op het moment. Er is sprake van niveau’s die voor het laatst tijdens de vorige bullmarkt zijn gezien.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

De rol van Bitcoin ETF’s

Sinds begin februari heeft de cryptomarkt een explosieve groei in dagelijks handelsvolume ervaren, met een 7-daags gemiddelde dat $97,4 miljard bereikte op 6 maart. Dit cijfer laat zien dat de interesse in de cryptosector weer helemaal terug is, vooral in contrast met de eerdere gemiddelde dieptepunten rond de $24 miljard. De laatste keer dat we dergelijke cijfers zagen, was tijdens de bullmarkt van 2021, toen bitcoin een historisch hoogtepunt van $69.000 bereikte, dat blijkt uit gegevens van The Block.

Centraal in deze ontwikkeling staan de negen nieuwe spot BTC ETF’s en de conversie van de Grayscale Bitcoin Trust naar een ETF. Deze bewegingen hebben gezorgd voor een netto instroom van ongeveer 170.000 BTC, met een waarde van $11,4 miljard, en hebben de totale activa onder beheer voor alle ETF’s boven de $50 miljard geduwd. De cumulatieve volumes naderen snel de $100 miljard, een gigantische mijlpaal voor de hele sector.

Crypto handelsvolumes in de toekomst

Deze opmars in het handelsvolume signaleert mogelijk het begin van een nieuwe groeifase voor de cryptomarkt. De lancering van nieuwe bitcoin ETF’s heeft niet alleen de prijs van bitcoin beïnvloed, maar ook de marktdynamiek veranderd. Ineens hebben traditionele investeerders namelijk ook toegang tot de crypto markt.

De recente stijging in het handelsvolume op crypto exchanges is een belangrijk moment voor de cryptosector, die tegelijkertijd een nieuwe fase van groei en acceptatie lijkt in te gaan. De impact van nieuwe bitcoin ETF’s is overduidelijk en het herstel van de markt is voltooid. Wat de toekomst gaat brengen is natuurlijk niet te voorspellen, maar het ziet er allemaal bijzonder goed uit.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment