Bitcoin heeft bodem bereikt, koers gaat nu langzaam klimmen, zegt expert

Louise de Graaf


De crypto markt presteerde de afgelopen weken slechter dan we gewend zijn. Terwijl we nog in maart een nieuwe all-time high (ATH) van bitcoin (BTC) zagen, staat de koers op het moment van schrijven ongeveer 16% lager. Als het aan de voormalig CEO van crypto exchange BitMEX ligt, Arthur Hayes, hoeven we ons echter geen zorgen te maken.

Hayes gelooft dat bitcoin zijn lokale dieptepunt heeft bereikt en in de komende maanden langzaam zal stijgen. Hij beschouwt de recente marktdaling als een broodnodige “reiniging”. De ex-CEO voorspelt een opleving boven de $60.000, wat we op het moment ook zien gebeuren, gevolgd door een periode waarin de prijs tussen $60.000 en $70.000 zal schommelen.


Bitcoin conferentie in het vondelpark vandaag: dit kan je verwachten

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

3 oorzaken achter de daling

Hayes schrijft de recente daling toe aan verschillende factoren. Een oorzaak is het  het belastingseizoen in de Verenigde Staten (VS). Tijdens het belastingseizoen verkopen veel beleggers hun activa om belastingen te betalen of om verliezen te compenseren met winsten. Dit kan leiden tot een verhoogde verkoopdruk op de markt, waaronder ook BTC.

Ook wijst de ex-CEO naar het “sell the news” effect dat na de halving heeft plaatsgevonden. Dit verwijst naar het fenomeen waarbij beleggers hun posities verkopen nadat een verwachte gebeurtenis of aankondiging heeft plaatsgevonden.

Als laatste ziet Hayes ook de vertraagde instroom in de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) als een reden voor de recente daling.

Waarom de BTC koers weer gaat stijgen

Na de recente verkoopdruk zal BTC volgens Arthur weer langzaam stijgen, mede dankzij de toename van de dollar liquiditeit. Dit zou te maken hebben met het kwantitatieve verkrappingsbeleid van de Federal Reserve (FED). Dit houdt in dat de centrale bank de geldhoeveelheid in de economie vermindert door activa te verkopen of de rentetarieven te verhogen.

Ook de plannen van het Amerikaanse Ministerie van Financiën voor schulduitgifte zijn bullish voor bitcoin. Dit houdt in dat de overheid geld leent van investeerders door obligaties uit te geven, waarbij investeerders een rendement ontvangen in ruil voor het verstrekken van financiering aan de overheid.

Hayes beschouwt deze maatregelen als een vorm van ‘stiekem geld drukken’, wat positief zou zijn voor risicovolle activa. Hij voorspelt dat de prijzen zullen stabiliseren, consolideren en uiteindelijk in de komende maanden langzaam zullen stijgen en stabiliseren rond een prijs van $70.000.


Post Views: 0



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment