bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is er vandaag wederom niet in geslaagd boven de $77.000 uit te stijgen. Net als gisteren is bitcoin na het aantikken van dit prijslevel teruggezakt. Dit keer houdt de koers niet stand boven de $66.000, maar is inmiddels al gedaald tot onder de $65.000. Veel altcoins zijn harder onderuit gegaan dan ‘s werelds grootste crypto, maar er zijn tevens een handjevol opvallende bloeiers.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,522 biljoen dollar, wat 1,8% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 60.920 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 65.088 dollar. Bitcoin heeft nu 50,7% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren, wat betekent dat altcoins iets beter presteren.
 • Er is voor 203,56 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, wat 157,5% meer is dan gisteren.

De afgelopen 48 uur heeft bitcoin meerdere pogingen gewaagd om boven de $67.000 uit te stijgen, maar vooralsnog zonder succes. Om een verder bloedbad te voorkomen is het volgens analist Ivan Lagana, bekend uit onze Discord community, zaak om de prijszone van $67.100 te veroveren:

‘’BTC is tegen de resistance van van $67.100 aangelopen. Dit level is cruciaal om te breken voor verdere continuatie omhoog.’’

De hardste crypto stijgers, waaronder HBAR

Ondanks bitcoin’s koersdaling kleuren veel altcoins vandaag in het groen. Sterker nog, verschillende cryptomunten hebben een uitstekende dag achter de rug. Hedera (HBAR), op plek 24 binnen de cryptomarkt, steelt de show momenteel. Maar ook lager op de ranglijst zijn er enkele uitschieters, zoals bonk (BONK) en algorand (ALGO). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Hedera (HBAR): +40,16%
 • Bonk (BONK): +24,60%
 • Algorand (ALGO):^+15,28%
 • Dogwifhat (WIF): +11,26%
 • Ondo (ONDO): +5,85%

Eerder vandaag schreven we al over de koersexplosie van HBAR. Afgelopen nacht is de koers van HBAR in enkele uren met meer dan 110% de lucht in geschoten, gekatalyseerd door een BlackRock fonds dat op de Hedera blockchain is gezet. Sinds de piek is de koers alweer flink teruggezakt; de HBAR Foundation wekte namelijk de indruk dat ‘s werelds grootste vermogensbeheerder direct betrokken was bij de tokenisatie.

De hardste crypto dalers, waaronder stacks (STX)

Veel altcoins gaan bitcoin achterna met een prijsdaling. Het leeuwendeel van de rode altcoins is bovendien dieper gedaald dan bitcoin. Er is echter geen enkele top 50 munt die meer dan 10% heeft ingeleverd. De grootste top 50 dalers zijn stacks (STX), bittensor (TAO) en core (CORE). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Stacks (STX): -9,84%
 • Bittensor (TAO): -9,37%
 • Core (CORE): -8,27%
 • The graph (GRT): -7,43%
 • Render (RNDR): -7,33%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Chanpeng Zhao, de oprichter en tevens voormalig CEO van cryptobeurs Binance, staat mogelijk een gevangenisstraf van 3 jaar te wachten. Dit is namelijk de eis van het Department of Justice (DoJ). De bekende crypto-figuur bekende vorig jaar schuld voor het overtreden van antiwitwaswetten. Op 30 april zal Zhao, beter bekend als ‘CZ’, naar alle waarschijnlijkheid zijn straf te horen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment