Bitcoin halving over 62 dagen: crypto handelaren op scherp

Louise de Graaf


Over zo’n twee maanden – 62 dagen om precies te zijn – staat de crypto-wereld op het punt een van de meest significante gebeurtenissen te ervaren: de volgende bitcoin (BTC) halving. Deze gebeurtenis, die slechts eens in de vier jaar plaatsvindt, halveert de beloning die miners ontvangen voor het verifiëren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain; BTC wordt dus nog schaarser. Terwijl we ons opmaken voor deze belangrijke mijlpaal, is het essentieel om de implicaties ervan voor de prijs van bitcoin, het aanbod, en de gehele cryptocurrency markt te begrijpen. De gevolgen kunnen namelijk enorm zijn.

Ervaren hoe het is om zelf bitcoins te maken? Aan het einde van het artikel beschrijven we hoe je eenvoudig kunt beginnen met het genereren van Bitcoins.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Een cruciale gebeurtenis voor bitcoin

Bitcoin halvings zijn fundamentele gebeurtenissen die direct invloed hebben op het aanbod van nieuwe bitcoins die in omloop komen. Met de aankomende halvering in april 2024 zal de blokbeloning dalen van 6.25 naar 3.125 bitcoins. Deze reductie in de toevoer van nieuwe munten kan potentieel leiden tot een prijsstijging, mits de vraag naar bitcoin stabiel blijft of toeneemt. Historische data laat zien dat de prijs van bitcoin vaak gigantisch hard stijgt in de periode rond een halvering, alhoewel dit helaas geen garantie geeft voor de toekomst helaas.

De halving benadrukt het buitengewoon schaarse karakter van bitcoin, in contrast met fiat-valuta’s zoals de dollar en de euro, waar centrale banken in theorie ongelimiteerd geld kunnen bijdrukken. Door de maximale voorraad van 21 miljoen bitcoins introduceert elke halvering een nieuw niveau van schaarste. Deze schaarste is een kernaspect van de waarde van bitcoin, en kan het over de lange termijn nog aantrekkelijker maken als een opslag van waarde.

De koers van BTC

Er is eigenlijk geen enkele andere activa in de wereld waarvan we op voorhand weten hoeveel er maximaal in omloop kunnen zijn. Koppel dat met het feit dat de uitgifte van nieuwe BTC ook nog eens steeds kleiner wordt, en je hebt een bijzonder interessante situatie.

Deskundigen en analisten speculeren over de mogelijke impact van de halvering in 2024, zoals de gerenommeerde analist Plan B die voorspelt dat de prijs van bitcoin zou kunnen stijgen tot $100.000 of zelfs $1.000.000.

Bitcoin mining in 2024

De bitcoin halving in april belooft een sleutelmoment te zijn in de evolutie van cryptocurrency. Wil jij optimaal kunnen profiteren van dit moment? Wellicht is het dan geen slecht idee om het zelf minen van bitcoin te overwegen. Met het Nederlandse Rollman Mining is het niet langer nodig om diepgaande voorkennis of extreem diepe zakken te hebben. Iedereen kan bij Rollman Mining zonder het huis te verlaten beginnen met het minen van bitcoin. En als kers op de taart biedt Rollman Mining in samenwerking met Crypto Insiders een korting van 500 euro op je eerste aankoop.


Post Views: 1.315Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment