Bitcoin halving kan ‘razende crypto verkoop’ aanwakkeren

Louise de Graaf


April belooft een roerige maand te worden voor de wereld van crypto met een bijzonder scherp oog gericht op de aanstaande halving van bitcoin (BTC), die al binnen twee weken zal plaatsvinden. Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, deelt zijn inzichten over de invloed van deze gebeurtenis op de cryptomarkt.


Wat de explosieve groei in technologie aandelen betekent voor bitcoin

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een storm op komst voor BTC?

De BTC halving, een gebeurtenis die de beloning voor het minen halveert en zo de inflatie van de munt vertraagt, wordt door velen gezien als een katalysator voor prijsstijgingen. Echter, Hayes waarschuwt op zijn blog dat de periode direct voor en na de halving wel eens tegengestelde effecten kan hebben op de markt:

 “Wanneer de meeste marktdeelnemers het eens zijn over een bepaalde uitkomst, gebeurt vaak het tegenovergestelde,” stelt hij. 

Deze periode valt samen met een tijd waarin de liquiditeit van de dollar naar verwachting krapper zal zijn dan gebruikelijk volgens Hayes. Dat kan leiden tot onverwachte gevolgen na de halving.

De invloed van de Amerikaanse centrale bank

Hayes benadrukt hoe het beleid van de Federal Reserve en het Amerikaanse Ministerie van Financiën de financiële markten daarnaast ook flink kan beïnvloeden, vooral rond de bitcoin halving. De combinatie van het Amerikaanse ‘belastingseizoen’, waar veel Amerikanen geld moeten vrijmaken om belasting te betalen, en nieuwe beleid van de Amerikaanse overheid kunnen samen leiden tot een daling van crypto-activa volgens Hayes. Deze factoren maken de tweede helft van april tot een “precair moment voor risicovolle activa”, zoals crypto.

Na 1 mei verwacht Hayes echter dat de krapte wat betreft liquiditeit zal afnemen. Dit zou de markten een flinke duw in de rug kunnen geven. Het is deze verwachting die Hayes ertoe brengt om tot mei een handelspauze in te lassen.

Hayes sluit af met de gedachte dat, hoewel hij misschien enkele winsten misloopt door aan de zijlijn te blijven, het vermijden van verliezen voor hem een aanvaardbare uitkomst is. Dit sentiment zou een belangrijke overweging kunnen zijn voor andere beleggers die navigeren door de onzekere wateren van de cryptomarkt in deze tumultueuze periode.


Post Views: 135Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment