Bitcoin halving kan nóg grote impact hebben op ethereum-koers

Louise de Graaf


2024 lijkt een groot jaar te worden voor cryptobeleggers. De markt is aan het stijgen en de nieuwe bitcoin ETF’s oefenen grote invloed uit op de koers van crypto. De prijs van bitcoin (BTC) stijgt gestaag en dit heeft invloed op vele andere coins. In een interessant artikel doet cryptojournalist David Moadel voorspellingen over het komend jaar.


Ethereum kan nog een rendement van 17x opleveren volgens analist

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Ethereum succes gelinkt aan stijging bitcoin

Voor bitcoin lijkt 2024 een groot jaar te worden. De munt heeft zijn vorige all-time high (ATH) van $69.000 (daterende uit november 2021) nu al twee keer verbroken. Volgens Moadel lijkt voor ethereum (ETH) hetzelfde lot uitgestippeld.

Dat bitcoin weer richting zijn all-time-high aan het stijgen is, heeft twee redenen: de goedkeuring van BTC exchange trading funds (ETF’s) en de aankomende halving. Hieronder worden deze redenen verder uitgelegd. Allereerst is het belangrijk om te kijken waarom de koers van BTC in de lift omhoog lijkt te zitten. Waarom ethereum lijkt te gaan volgen, wordt daarna verklaard.

Stijging van bitcoin heeft meerdere redenen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft begin dit jaar goedkeuring gegeven voor spot bitcoin-ETF’s. Dit zijn beursgenoteerde fondsen die investeren in bitcoin. Beleggers kunnen via een spot bitcoin-ETF investeren in bitcoin zonder de zorgen over het veilig opslaan van de crypto. Dit maakt het investeren in crypto een stuk toegankelijker.

Daarnaast vindt ongeveer elke 4 jaar een halving plaats. Wanneer het gebeurt staat niet vast, maar dit kan wel uitgerekend worden. De volgende halving wordt verwacht op 20 april. De halving houdt in dat bitcoin mining, het proces waarin er nieuwe bitcoins bijkomen, de helft minder oplevert. Bij de komende halvering wordt de blokbeloning voor miners van 6,25 naar 3,125 verlaagd.

Als gevolg van de goedkeuring van spot bitcoin-ETF’s steeg de waarde van de eerste cryptovaluta. Ook door de verwachte halving doet de bitcoin koers het erg goed. De anticipatie op de halving heeft ervoor gezorgd dat bitcoin al een nieuwe ATH heeft behaald vóór de halving. Dit heeft nooit eerder plaatsgevonden. In het verleden werden er koersstijgingen ontketend na de halving.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum lijkt te volgen

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de SEC ook spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren. De katalysator die eerder dit jaar BTC sterk deed stijgen, lijkt op ETH minstens hetzelfde effect te gaan hebben. Daardoor verwacht Moadel dat ethereum zijn grotere broer hierin achterna zal gaan. Met een waarde van $1.000 onder zijn ATH, heeft de munt nog een lange weg te gaan.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment