‘Bitcoin halving is het meest bullish scenario ooit voor de BTC koers’

Louise de Graaf


Voorafgaand aan de halving op 20 april liet bitcoin (BTC) een correctie zien van meer dan 5%. Ook ontstond er een uitstroom van kapitaal uit de bitcoin spot ETF’s. Toch kunnen de huidige omstandigheden zomaar een van de meest bullish scenario’s ooit betekenen.


Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Huidige omstandigheden mogelijk ideale basis

Volgens Sukhveer Sanghera, oprichter en CEO van crypto-wallet provider Earth Wallet, kunnen een aantal omstandigheden de ideale basis zijn voor een flinke prijsstijging. Zo noemt hij de all-time high voorafgaand aan de Bitcoin halving, maar ook de flinke instroom van grote financiële instituten in de elf Amerikaanse bitcoin spot ETF’s.

“De combinatie van bijna alle bitcoins die gemined zijn, nieuwe investeerders via ETF’s, toenemende vraag naar mogelijkheden om inflatie tegen te gaan en de groeiende mogelijkheden van bitcoin zelf, laten zien dat de fundamentele aspecten sterker zijn dan ooit,” aldus Sanghera.

Het effect van BTC halvings

Ondanks de verwachte groei van bitcoin op de lange termijn, blijkt uit historische data dat de halving vaak wordt opgevolgd door een korte periode van correcties. Zo vertelt Temujin Louie, de CEO van Wanchain, tegen Cointelegraph dat het einde van deze correctie voorbij zou kunnen zijn wanneer bitcoin door de weerstand van 65.000 dollar weet te breken.

De CEO verwacht dat bitcoin zal blijven consolideren, zolang het boven de 58.000 dollar blijft. Wanneer de munt de vorige highs doorbreekt, zou deze naar zijn mening snel kunnen stijgen naar 80.000, 90.000, of zelfs 100.000 dollar.


Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Daling van instroom in bitcoin ETF’s

In de week voorafgaand aan de Bitcoin halving was er een grotere uitstroom dan instroom van investeringen in de bitcoin ETF’s, volgens de website Dune. De afnemende instroom van afgelopen maand heeft ervoor gezorgd dat de prijsactie van bitcoin ook terug viel. Ondanks deze dip hebben de bitcoin ETF’s samen toch zo’n 4,24% van de totale bitcoin voorraad in handen. Deze 835.000 BTC zijn samen zo’n 53,5 miljard dollar waard.

Zelfs na de dalende instroom naar bitcoin ETF’s blijft de verwachting van bitcoin’s prijsactie positief. Hierdoor lijkt het erop dat een nieuwe groep investeerders zich zal voorbereiden op grotere investeringen in bitcoin, aldus Jonas Simanavicius, mede oprichter en CTO van Syntropy.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment