Bitcoin fans opgetogen na opmerkelijke Super Bowl verschijningen

Louise de Graaf


Gisternacht vond de jaarlijkse Super Bowl plaats. Dit is de finale van het Amerikaanse American Football seizoen. Zoals altijd waren de celebrities weer aanwezig en ook crypto maakte een verschijning. Ditmaal met president Joe Biden en Twitter-oprichter Jack Dorsey in de hoofdrollen.


Dit is hoeveel bitcoin er in totaal in de nieuwe spot-ETF’s zit

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Support Biden crypto?!

De Kansas City Chiefs wonnen de wedstrijd in de extra tijd met 25-22 van de San Francisco 49’ers. Zonder twijfel een zeer spannende editie van de Super Bowl. Maar na de wedstrijd verscheen er plotseling een foto van president Biden op social media met de befaamde Bitcoin (BTC) laser ogen. 

Hoewel vele Bitcoin fans dachten dat de social media post daadwerkelijk verwees naar bitcoin, steekt het allemaal iets anders in elkaar. Het haakt namelijk in op de zogenaamde ‘Dark Brandon’ meme die al een tijdje te ronde gaat in de Verenigde Staten. 

Een kleine uitleg. Het vriendje van pop zangeres Taylor Swift is Travis Kelce, speler van de Chiefs. Volgens de meme-conspiracy theorie zou de president de wedstrijd hebben beïnvloed zodat Taylor Swift openlijk Joe Biden zou supporten. 

De post haakt hierop in met de ‘duivelse’ rode ogen. Boven de post staat “Just like we drew it up”, iets in de trant van “precies zoals we gepland hadden”. De post heeft dus niks met bitcoin te maken. Het was enkel een poging van het social media team van Biden om hem cool en hip voor de dag te laten komen. Notabene is de Biden administratie overwegend anti-crypto. 

Crypto fans waren er wel snel bij om te reageren op de post. Zo noemt WhalePanda het “een volledig nieuw niveau van culturele appropriatie”.

Jack Dorsey draagt bitcoin T-shirt

Gelukkig was er nog wel een concretere en positievere verwijzing naar crypto aanwezig bij de wedstrijd. Zo droeg de oprichter van Twitter, Jack Dorsey, een T-shirt met daarop “Satoshi”. Satoshi verwijst uiteraard naar Satoshi Nakamoto, de befaamde oprichter van het Bitcoin netwerk. 

Dorsey is al jaren een uitgesproken voorstander van Bitcoin. Dat uitgerekend Dorsey met een Satoshi T-shirt in het openbaar verschijnt is dus geen verrassing. Hij zat overigens naast het koppel Beyoncé en rapper Jay-Z. Dorsey en de rapper opereren samen een Bitcoin fonds. Met dit fonds financieren ze crypto lessen voor kansarme mensen in India en Afrikaanse landen.


Post Views: 249

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment