Bitcoin ETF’s zien laatste 4 dagen grotere instroom dan eerste 4 weken

Louise de Graaf


De recent gelanceerde bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) doen het steeds beter. De nieuwe bitcoin beursfondsen zagen zelfs in de afgelopen dagen een hogere instroom dan in de hele eerste maand.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin ETF’s zien in laatste dagen grotere instroom dan gehele eerste maand

De bitcoin-ETF’s werden op 10 januari goedgekeurd, maar hadden aanvankelijk niet het gewenste effect. Toch trekken ze steeds sterker aan. De instroom in de afgelopen vier handelsdagen lag namelijk hoger dan in de eerste 20 handelsdagen bij elkaar opgeteld.

Thomas Fahrer van analyseplatform Apollo meldt dat de bitcoin-ETF’s in de eerste maand na lancering een instroom van 42.000 BTC hadden bereikt.

In de afgelopen vier dagen kwam deze instroom al op 43.000 BTC uit. Dat is een instroom van maar liefst $2,24 miljard in minder dan een week.

Dat draagt waarschijnlijk bij aan de sterke stijging van de bitcoin koers deze week. Het beschikbare aanbod neemt steeds sneller af en de koopdruk neemt steeds sterker toe.

Er zijn nu al vijf bitcoin ETF’s met meer dan $1 miljard in beheer

De grote instroom zorgt er ook voor dat er nu al vier nieuwe bitcoin-ETF’s zijn die meer dan $1 miljard aan waarde in bitcoin beheren.

De Bitwise Bitcoin ETF (BITB) staat nu op dit lijstje en beheert $1,03 miljard aan bitcoin. Daarboven staat de ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) met $1,29 miljard aan bitcoin in beheer.

Dan hebben we een groot gat, want de Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC) beheert al $4,25 miljard. Aan de top vinden we de BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) met zelfs $5,68 miljard in beheer.

De andere zes nieuwe fondsen blijven echter ver achter. Wellicht is het je al opgevallen dat we nog niet de Grayscale Bitcoin ETF (GBTC) hebben benoemd.

Dit fonds bestond al voordat het op 10 januari werd omgezet in een ETF. Het is nog altijd verreweg het grootste bitcoin fonds ter wereld met $23,76 miljard in beheer.

Sinds de omzetting in een ETF is het echter het enige fonds dat een grote uitstroom heeft gezien, met een bedrag van ongeveer $7 miljard.

Dat bedrag zal binnenkort waarschijnlijk toenemen. Het failliete crypto leenbedrijf Genesis heeft namelijk toestemming gehad van de rechter om $1,6 miljard aan aandelen van dit fonds te verkopen.


Post Views: 22

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment