Bitcoin ETF’s zetten markt op zijn kop met recordbrekende prestaties

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) presteert elke dag steeds beter. De hype omtrent een zogenaamde pre-halving bull-run lijkt te zijn aangeslagen. De koers schoot in slechts twee dagen met meer dan 20% van $51.000 naar $63.000.

De sterke stijging lijkt ook gecorreleerd te zijn aan de opvallend goede prestaties van de nieuwe Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), of beursgenoteerde fondsen. Deze fondsen hebben op 28 februari wederom nieuwe records gevestigd.


Bitcoin-oprichter was bewonderaar van Ripple, oude e-mails duiken op

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF volume gaat door het dak

De nieuwe spot bitcoin-ETF’s hebben op 28 februari wederom nieuwe records gevestigd.

ETF-expert James Seyffart rapporteert dat de ETF’s een totale volume van $7,69 miljard bereikten op 28 februari.

Dat is een nieuw record qua volume en verplettert het oude record van $4,66 miljard dat werd bereikt op de eerste handelsdag van de ETF’s op 11 januari.

Wederom was het het bitcoin-ETF van BlackRock dat de meeste indruk maakte. Het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) behaalde gisteren een volume van $3,35 miljard .

Dat is maar liefst 43,5% van het totale volume. Het is zelfs ongeveer even veel als alle bitcoin-ETF’s een dag eerder behaalden.

Op de tweede plek volgde natuurlijk weer het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat uitkwam op $1,86 miljard. Op de derde plek volgde de Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) met $1,44 miljard. De rest bleef echter ver achter.

Ook qua instroom breken de bitcoin ETF’s hun records

Niet alleen qua volume werden gisteren records doorbroken.

Het IBIT fonds van BlackRock zag gisteren ook een netto instroom van $612 miljoen. Dat verplettert het vorige record van $520 miljoen dat slechts een dag eerder werd bereikt.

Dat werd echter enigszins gecompenseerd door ook een stijgende uitstroom van het Grayscale fonds. Het GBTC ETF zag gisteren een netto uitstroom van $216 miljoen.

Dat is geen record qua uitstroom, maar het is wel een flinke toename ten opzichte van de meeste dagen in februari.

Opvallend is dat ook het VanEck Bitcoin Trust (HODL) gisteren een netto uitstroom ervaarde. Dat bleef met $3,4 miljoen echter relatief weinig.

Desalniettemin behaalden alle bitcoin ETF’s een nieuw record qua netto uitstroom. Deze kwam gisteren op $673 miljoen uit en verplettert ook het record van $655 miljoen op de eerste dag van de ETF’s.


Post Views: 116

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment