Bitcoin ETF’s onderuit, memecoins exploderen en meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Rode dag voor bitcoin ETF’s

Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een negatieve dag achter de rug met een gecombineerde netto-uitstroom van 140 miljoen dollar, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Grayscale’s GBTC werd net als donderdag geteisterd door een enorme kapitaalvlucht. In totaal stroomde er 492,4 miljoen dollar uit het fonds, iets minder dan de bijna 600 miljoen dollar van een dag eerder.

De andere fondsen presteerde gisteren bovendien een stuk minder goed dan de afgelopen dagen. BlackRock zag bijvoorbeeld een netto-instroom van 202,5 miljoen dollar, terwijl het op woensdag en donderdag nog meer dan 600 miljoen dollar verwelkomde.

Meme crypto schieten de lucht in

Terwijl de bitcoin koers zijwaarts beweegt in een brede range tussen grofweg 61.000 en 63.000 dollar, stelen memecoins momenteel de show binnen de cryptomarkt.

Er zijn vandaag maar liefst vier memecoins te vinden in de lijst van de vijf best presterende cryptomunten. Bovendien zijn de op meme gebaseerde crypto stuk voor stuk met indrukwekkende percentages de lucht in geschoten.

Floki (FLOKI) is met een absurde stijging van 114,98% de absolute winnaar van vandaag. Shiba inu (SHIB), de tweede grootste memecoin van de industrie, heeft met een stijging van 71,49% ook menig crypto-fanaat omver geblazen.

Pepe (PEPE) en dogwifhat (WIF) staan op plek 3 en 4 met stijgingen van respectievelijk 48,15% en 24,34%.


Rich Dad Poor Dad-auteur hoopt op een nieuwe Bitcoin-crash

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nederlandse analist PlanB: bullmarkt is begonnen

De bekende Nederlandse bitcoin analist PlanB heeft op sociale mediaplatform X laten weten dat de eerste ‘rode stip’ is gesignaleerd in zijn analysesoftware voor bitcoin’s marktcycli.

‘’De accumulatiefase is ten einde: geen gemakkelijke koopkansen meer in ordelijke en langzaam stijgende markten,’’ zo schrijft de voormalig institutionele investeerder.

Volgens plan B krijgen we tien maanden van extreme FOMO (‘fear of missing out’) voorgeschoteld, ‘’als de geschiedenis een leidraad is’’, met extreme prijsstijgingen gecombineerd met dalingen van 30%.


Post Views: 152

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment