Bitcoin ETF’s leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?

Louise de Graaf


De lancering van de bitcoin (BTC) ETF’s in januari bracht een flinke prijsstijging met zich mee. Alhoewel ze in het begin nog wat problemen ervoeren, drukte de forse instroom van fondsen de bitcoin koers naar een nieuw prijsrecord. 

Een aspect dat vanaf het begin problemen veroorzaakte was de enorme uitstroom van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonds. Nu deze uitstroom is afgenomen tot ‘slechts’ $170 miljoen, kan een nieuw prijsrecord op de loer liggen. 


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uitstroom bitcoin ETF’s neemt af, met mogelijk positieve gevolgen

De focus ligt momenteel op de trends in de Amerikaanse bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze stonden afgelopen week in het middelpunt van de belangstelling wegens een dalende instroom en een recordhoge uitstroom van het GBTC fonds. De oorzaak hiervan ligt volgens rapporten bij het failliete Genesis, dat naar verluidt zijn GBTC aandelen heeft verkocht.

Analisten wijzen echter op mogelijke positieve ontwikkelingen. Statisticus Willy Woo en andere experts suggereren dat de ergste uitstroom nu voorbij is. Genesis heeft geen GBTC fondsen meer om te verkopen, wat een uitstroom van $2 miljard afsluit. Daarnaast geeft een model dat door Woo is ontworpen aan dat de instroom op het punt staat hard toe te nemen. 

Ook cryptoanalist WhalePanda is optimistisch over bitcoin op de korte termijn. Hij voorspelt een mogelijke zijwaartse koersbeweging voordat de weg vrijgemaakt wordt voor nieuwe recordhoogtes. Volgens hem heeft de huidige uitstroom geleid tot een hoop afgeschudde mensen die wachten op verdere dalingen in de prijs. Nu de uitstroom afneemt, hoopt hij dat dit sentiment omkeert.

IBIT bitcoin fonds kan het weer gaan winnen van GBTC

Daarnaast staan de bitcoin ETF’s ondanks de slechte prestaties van de afgelopen paar dagen dik in het groen. Het GBTC fonds zag dan wel een hoge uitstroom, maar BlackRock’s IBIT fonds had juist enorm goede prestaties. De afgelopen paar dagen kon het niet opboksen tegen GBTC’s uitstroom. Nu deze is afgenomen lijkt de netto geldstroom van de ETF’s weer groen te worden. 

Ondanks de uitdagingen met GBTC en een netto uitstroom, blijven de bitcoin ETF’s een van de succesvolste ETF-lancering in de geschiedenis. Ze hebben gezamenlijk een cumulatieve instroom van $12,15 miljard. Cathie Wood, CEO van ARK Invest, is van mening dat het grootste deel van de institutionele blootstelling aan bitcoin nog moet komen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment