Bitcoin ETF’s katapulteren koers voorbij $59.000 met historische volumes

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is momenteel weer keihard aan het stijgen. De koers tikt op het moment van schrijven een piek van $59.500 aan, de hoogste prijs sinds eind november 2021.

In diezelfde maand bereikte bitcoin nog zijn all-time high van $69.000. De huidige stijging lijkt het gevolg te zijn van de sterke prestaties van de bitcoin-ETF in de afgelopen dagen.

Bitcoin ETF’s behalen voor tweede dag op rij volume van $2 miljard

De nieuwe spot bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten hebben gisteren voor de tweede dag op rij een totaal volume van meer dan $2 miljard bereikt.

Het gaat dan om negen nieuwe bitcoin-ETF’s. Het bitcoin-ETF van Grayscale wordt niet meegeteld. Het bestond al voordat het werd omgezet in een ETF en ziet tot dusver enkel kapitaal wegstromen.

Alleen op de eerste dag van de ETF’s kwam het totale volume ook boven $2 miljard uit. Dit is de eerste keer dat het dagelijkse volume twee keer achter elkaar boven $2 miljard uitkomt.

Vooral het IBIT fonds van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, ziet een opvallend hoog volume in de afgelopen dagen.

Het volume voor IBIT kwam op de tweede dag op rij boven $1,3 miljard uit, meldt ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg. Het fonds scoorde gisteren zelfs een nieuw record van $1,35 miljard.

Is dit het “nieuwe normaal?” vraagt ETF expert

Balchunas voegt daaraan toe dat het IBIT fonds meer dan 100.000 individuele transacties zag op 27 februari. Dat is een behoorlijke stijging ten opzichte van het gemiddelde dat tussen de 30.000 en 60.000 lag.

“Ik weet niet of dit een nieuw normaal is of een soort kortstondige explosie gerelateerd aan een algoritme of arbitrage,” aldus Balchunas.

Ook het FBTC van Fidelity zag gisteren een flink volume van maar liefst $578 miljoen. Fidelity, ook een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, raadt zijn klanten nu aan om 1 tot 3% van je portfolio te investeren in crypto.

Een hoog volume betekent echter niet automatisch ook een grote instroom, maar kan ook een toename in de uitstroom betekenen.

Zo zagen we de uitstroom van het Grayscale ETF ook weer fors toenemen. Op maandag daalde dit nog naar het laagste dagelijkse niveau tot nu toe met $22,4 miljoen. Op dinsdag stroomde echter weer $125,6 miljoen het Grayscale fonds.

Desalniettemin stroomde gisteren een netto totaal van $576,9 miljoen naar de ETF’s. Op maandag was dat $519,9 miljoen. Dat is op beide dagen een stuk hoger dan de dip die we afgelopen week zagen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment