Bitcoin ETF’s in trek, CME wil eigen cryptobeurs & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers stijgt hardst in 2 maanden

Bitcoin (BTC) kon in de afgelopen 24 uur met 6,6% stijgen naar de $66.000. Daar ondervindt de koers enige weerstand, maar momenteel lijkt bitcoin er mogelijk toch doorheen te drukken. Het marktsentiment lijkt weer te verbeteren.

De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op $66.380. De stijging van 6,6% is de sterkste stijging in een dag in meer dan 2 maanden en volgde na de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers. Klik hier om hierover meer te lezen in de koersupdate.

Bitcoin-ETF’s trekken weer aan

Ook bij de Amerikaanse bitcoin-ETF’s is het verbeterende sentiment terug te zien. De netto-instroom naar deze beursgenoteerde fondsen neemt namelijk weer toe.

Op 15 mei bereikten de ETF’s een netto-instroom van $303 miljoen. Dat is de beste prestatie voor de ETF’s sinds 3 mei. De nieuwe ETF’s in Hongkong blijven echter weinig actie zien.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Hedgefonds onthult $2 miljard in bitcoin-ETF’s

Ondertussen komt steeds vaker naar buiten dat ook grote institutionele partijen dit jaar hebben geïnvesteerd in de bitcoin-ETF’s.

Uit nieuwe kwartaalcijfers blijkt dat Millennium Management, een internationaal hedgefonds, maar liefst $1,94 miljard heeft geïnvesteerd in de bitcoin-ETF’s.

De grootste positie is $844 miljoen in BlackRocks fonds, gevolgd door $806 miljoen in Fidelity’s fonds. Het toont dat niet alleen particuliere beleggers tot nu de bitcoin-ETF’s hebben gekocht, wat eerder werd gespeculeerd.

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging

CME overweegt eigen cryptobeurs

Hieromtrent hebben we nog meer positief nieuws. De Chicago Mercantile Exchange (CME), een van de grootste handelsbeurzen ter wereld, overweegt een eigen cryptobeurs te lanceren.

CME Group, bekend voor zijn bitcoin-futures, wil hiermee de concurrentie aangaan met platforms als Binance en Coinbase. Het benadrukt de toenemende institutionele interesse in crypto.

Crypto ontbijt: Bitcoin zakt, memecoins exploderen door GameStop & meer

Crypto ontbijt: Bitcoin zakt, memecoins exploderen door GameStop & meer

Noord-Koreaanse hackers witwassen met Tornado Cash

Tot slot hebben we nog wat negatief nieuws. Een rapport van de Verenigde Naties onthult dat Noord-Koreaanse hackers in maart maar liefst $150 miljoen aan crypto hebben witgewassen.

De hackers van de Lazarus Group maakten hierbij gebruik van Tornado Cash, meldt Reuters op basis van het rapport. De privacytool werd gebruikt om gestolen crypto van HTX (voorheen Huobi) wit te wassen. De oprichter van Tornado Cash werd onlangs veroordeeld in Nederland.


Post Views: 27

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment