Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit met dramatische uitstroom

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) beleefden gisteren, op 1 mei, de slechtste dag ooit.

De relatief nieuwe beursfondsen zagen gisteren een netto-uitstroom van meer dan een half miljard, een nieuw dieptepunt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit met uitstroom van half miljard

Om precies te zijn kwam de netto-uitstroom voor alle Amerikaanse bitcoin-ETF’s gisteren op $563,7 miljoen uit.

Het is verreweg de grootste uitstroom in een enkele dag sinds de lancering van de beursfondsen op 11 januari 2024.

Zelfs de ETF van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zag gisteren voor het eerst een netto-uitstroom. Deze kwam met 36,9 miljoen echter niet zo hoog uit als de uitstroom bij een aantal andere fondsen.

Zo zag de ETF van ARK Invest gisteren een uitstroom van $98,1 miljoen en de ETF van Grayscale zelfs van $167,4 miljoen. Toch was Grayscale opvallend genoeg niet de grootste verliezer gisteren.

De bitcoin-ETF van Fidelity zag namelijk een uitstroom van $191,1 miljoen op 1 mei.

Bitcoin ETF’s zien uitstroom voor zesde dag op rij, maar is het zorgwekkend?

Het was tevens gisteren de zesde dag op rij dat de bitcoin-ETF’s een netto-uitstroom ervaarden, en dat is ook een nieuw record.

Het ziet ernaar uit dat de hype omtrent de bitcoin-etf’s inmiddels behoorlijk is afgekoeld. Toch zegt Nate Geracci van de ETFStore dat dit vrij normaal is voor ETF’s: “de instroom verloopt niet altijd lineair.”

Hij benadrukt dat de uitstroom van bijna $37 miljoen bij BlackRock in het niet vervalt vergeleken met de $15 miljard die dit jaar naar het fonds is ingestroomd.

Ook benadrukt hij dat de goud-ETF van BlackRock dit jaar al een uitstroom van $1 miljard heeft meegemaakt en toch staat de prijs van goud 16% hoger dit jaar.

De slechte week voor de ETF’s gaat gepaard met een slechte week voor de bitcoin koers. Bitcoin is in de afgelopen zeven dagen met meer dan 10% gedaald.

De BTC koers zag gisterenavond een kleine opleving toen de Amerikaanse centrale bank bekendmaakte de rentetarieven nog niet te verlagen. Dat was echter van korte duur en bitcoin viel snel weer terug. De koers komt op het moment van schrijven rond $57.660 uit.


Post Views: 19Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment