Bitcoin ETF zal crypto adoptie doen toenemen, zegt Amerikaanse bank

Louise de Graaf


De goedkeuring van een Amerikaans bitcoin (BTC) spot ETF staat voor de deur, en dit zal leiden tot vergrote institutionele interesse in crypto. Dit meent Mathew McDermott, hoofd digitale assets bij Goldman Sachs. Ook voorziet hij een groei van tokenisatie marktplaatsen in 2024. Dit zegt hij in gesprek met Fox Business.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Bitcoin ETF zal leiden tot adoptie

Deze prognose van McDermott heeft te maken met de toename in liquiditeit die een bitcoin ETF teweeg zal brengen.

“Ten eerste verbreed en verdiept het de liquiditeit van de markt. En waarom? Dat is omdat er in feite institutionele producten worden gecreëerd die verhandeld kunnen worden door instituties zonder dat ze de ruwe asset aan hoeven te raken. En ik denk dat dit de deuren opengooit voor pensioenfondsen, verzekeraars, etc,”

Aldus McDermott. Hij is dus op langere termijn zeker optimistisch over de invloed van bitcoin ETF’s op de crypto sector. Maar dit betekent niet dat het een snelle transitie wordt. Hij verwacht dat deze ontwikkelingen geleidelijk zullen gebeuren in 2024.

In het algemeen denkt hij dat de adoptie van crypto in 2024 zal groeien. Vooral wat betreft tokenisatie is hij hoopvol. Ook marktplaatsen voor getokiniseerde producten zullen volgens hem toenemen.

“We zullen vooral adoptie zien toenemen aan de koopkant wat betreft investeerders. En daar zullen we on-chain secundaire liquiditeit zien opkomen, en dat is cruciaal. Voor mij is dat een van de grote ontwikkelingen voor volgend jaar.”

Goldman Sachs loopt voorop in crypto adoptie

Goldman Sachs is overigens al langer actief met crypto. De bank lanceerde eerder dit jaar een private blockchain dat gebruikt wordt als tokenisatieplatform. Met gebruik van dit platform worden transactietijden van financiële producten verlaagd van vijf dagen tot slechts één dag. McDermott verwacht dat deze blockchain, genaamd GS DAP, ook voor producten zoals derivaten en particulier vermogen kan worden gebruikt. Eerder dit jaar maakte Hong Kong al gebruik van GS DAP voor de verkoop van $102 miljoen aan groene obligaties.

Al met al maakt Goldman Sachs grote crypto stappen. Ruim drie jaar geleden was het digitale assets team van McDermott nog maar vier man sterk. Inmiddels heeft de digitale assets afdeling van de bank 70 mensen in dienst. McDermott geeft aan dat waar nodig meer mensen bij het team betrokken zullen worden.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment