Bitcoin ETF lancering is historisch moment, nu op naar de halving

Louise de Graaf


Op woensdag 10 januari 2024 keurde de Securities and Exchange Commission (SEC) elf spot bitcoin ETF’s goed.

Dit was een historisch moment voor bitcoin. Het is de eerste keer dat in Amerika naast consumenten ook grote institutionele beleggers (zoals pensioenfondsen) en bedrijven eenvoudig in bitcoin kunnen investeren.

Dit opent de deuren voor mogelijk meer dan 50 biljoen (vijftigduizend miljard) dollar aan kapitaal, waarmee de crypto industrie nog veel harder kan groeien.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kopen de ETF’s 1 op 1 bitcoin?

Ja! Na verrekening van aankoopkosten, wordt er 1 op 1 bitcoin ingekocht via een exchange, die ook de bitcoin in beheer neemt. De grootste exchange in de VS is Coinbase, die hier een belangrijke rol speelt.

1 miljard instroom in bitcoin-ETF’s in eerste 2 dagen

De netto instroom in bitcoin na de eerste twee dagen is ongeveer 1 miljard dollar. Bruto lag dit bedrag hoger, echter door verkoop van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aandelen viel dit bedrag lager uit.

Dat komt voornamelijk doordat beleggers de overstap maakte van de ETF van Grayscale naar andere ETF’s.

De jaarlijkse kosten bij Grayscale bedragen 1,5% in tegenstelling tot ruim onder de 0,5% bij concurrenten.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

De prijs steeg hard en zakt nu in, is het een flop?

De spot bitcoin-ETF’s zijn een succes. De aanvankelijke instroom is goed te noemen en nu is het een kwestie van tijd dat er meer geld naar bitcoin stroomt.

Ondertussen wint bitcoin aan populariteit omdat men inziet dat investeren in bitcoin een slimme zet is om inflatie de baas te blijven.

Immers, je kunt er altijd bij, het is betrouwbaar, je kan het overal mee naar toe nemen, er is een gelimiteerde oplage, je kunt een transactie uitvoeren zonder tussenkomst van een derde partij en is niet meer weg te denken.

Investeer je in de ETF, dan is er dus wel een derde partij bij betrokken. Let wel: in Nederland kunnen wij deze Amerikaanse ETF’s niet kopen. Je kunt natuurlijk gewoon zelf BTC blijven kopen via een exchange naar keuze.


Bitcoin ziet explosieve groei van 174% als betaalmiddel in winkels

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Nog 93 dagen tot de Bitcoin halving

Dé katalysator van de bullrun: de bitcoin halving. Waarom is dat? Iedere vier jaar halveert de beloning voor miners die transacties valideren en een nieuw block creëren.

Momenteel is dat 6,25 bitcoin per block en worden er dagelijks 900 bitcoin gemined. Na de halving is dat nog slechts 3,125 BTC en komen er nog maar 450 BTC per dag bij. Er komt meer schaarste. Afhankelijk van het aanbod afgezet tegen de vraag stijgt of daalt de prijs.

Komt er nog een correctie voordat de halving plaatsvindt, of vindt Bitcoin zijn weg verder omhoog? Bekijk de video voor meer informatie.

Let op: Dit is geen financieel advies.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment