Bitcoin ETF krimp, EigenLayer debuut & TON haalt ADA in

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Crypto ontbijt: ETH & ETF records en Bitcoin diefstal via Call of Duty

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

Bitcoin weer onder $70.000 in aanloop naar CPI

Het ziet ernaar uit dat bitcoin (BTC) vooralsnog moeite heeft om boven de $70.000 stand te houden. Na de snelle stijging op maandag, maakte de koers gisteren juist weer een snelle duik. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Ook de meeste andere koersen kleuren vandaag rood in aanloop naar de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Vandaag kan een zeer belangrijke dag worden voor veel financiële markten. Om 14:30 Nederlandse tijd krijgen we de nieuwe inflatiecijfers uit de VS gepresenteerd en dat kan voor veel volatiliteit op de markten zorgen.

Bitcoin ETFs zien wederom een netto-uitstroom

De bitcoin spot-ETFs beleefden gisteren weer een slechte dag. Het was echter met een totale netto-uitstroom van $18,6 miljoen niet zo dramatisch als op maandag, toen nog $223,8 miljoen uitstroomde.

Dat komt omdat de uitstroom bij de bitcoin-ETF van Grayscale weer flink afnam terwijl de instroom naar de bitcoin-ETF van BlackRock weer toenam. Desalniettemin resulteerde het voor de tweede dag op rij in een netto-uitstroom .


Crypto ontbijt: Koersschommelingen, halvings, juridische drama’s & meer

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

Ook VanEck verwacht geen ethereum ETF meer in mei

Ondertussen neemt de hoop op een goedkeuring van de eerste ethereum (ETH) spot-ETF in mei steeds verder af.

Ook Jan van Eck, CEO van VanEck, denkt inmiddels dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in mei de aanvragen zal afkeuren.

Hij geeft hiervoor dezelfde reden als de ETF-experts van Bloomberg: de SEC is erg stil over de aanvragen en voert geen dialoog met de aanvragers, zoals het dit deed met de bitcoin-ETFs.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Ethereum adviseur klaagt VS aan voor bijna $10 miljard

We blijven nog even bij ethereum. Een vroege adviseur van het Ethereum-netwerk, Steven Nerayoff, klaagt de Amerikaanse overheid aan.

Hij zegt dat federale agenten namens de overheid valse beschuldigingen tegen hem maakten en hem “kwaadaardig” behandelde. Nerayoff klaagt de VS aan voor maar liefst $9,6 miljard.


OneCoin crypto-schandaal: sleutelfiguur moet de cel in

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

EigenLayer lanceert op Ethereum

Gisterenavond lanceerde het langverwachte EigenLayer, een nieuw netwerk en zogenaamde “restaking” dienst voor Ethereum.

Opvallend is dat EigenLayer in de aanloop naar de lancering maar liefst $13 miljard wist op te halen van gebruikers. Het is daarmee direct het tweede grootste staking-platform in de crypto-sector.


Nog 1 dag tot Bitcoin Cash halving: wat zijn de gevolgen voor crypto?

 • icon-altcoins

  Altcoin nieuws

Toncoin haalt cardano in

Tot slot hebben we nog wat opvallend nieuws voor toncoin (TON) fans, de cryptomunt verbonden aan Telegram.

De koers van TON is afgelopen week met bijna 40% gestegen waardoor het nu de negende grootste munt is op de cryptomarkt en cardano (ADA) qua marktkapitalisatie heeft ingehaald.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment