Bitcoin ETF is “zo goed als zeker” voor januari, zeggen onderzoekers

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en de bredere crypto markt konden de laatste maanden fors stijgen door hype omtrent de verwachte goedkeuring van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursfonds, in de VS.

Volgens onderzoekers van K33 Research lijkt de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF inmiddels “zo goed als zeker” voor januari.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BlackRock dient aanpassing in op bitcoin ETF

Eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, wederom een aanpassing indiende op zijn aanvraag voor een bitcoin-ETF.

De Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële toezichthouder, heeft blijkbaar een voorkeur voor een zogenaamd “cash redemption model,” oftwel een fiat inwisselmodel.

Dit model houdt in dat beleggers hun aandelen inwisselen voor fiatvaluta in plaats van het onderliggend actief, in dit geval bitcoin. Zo kunnen ze hun investeringen eenvoudig liquideren zonder de bitcoin zelf te hoeven te verkopen. De SEC wil dat de vermogensbeheerders dat doen voor de beleggers.

Komt de Amerikaanse bitcoin ETF al begin januari?

Dit soort aanpassingen in de aanvragen volgen meestal na gesprekken met de SEC. Ze lijken een sterk teken te zijn dat de SEC daadwerkelijk ervoor openstaat om een bitcoin-ETF goed te keuren.

“Het fiat inwisselmodel is niet de meest efficiënte structuur, maar de updates van de indieners zijn een verdere aanwijzing ten gunste van ETF-goedkeuringen in de komende drie weken,” aldus de onderzoekers van K33.

De eerste definitieve deadline voor aan bitcoin-ETF aanvraag voor de SEC ligt op 10 januari.James Seyffart, ETF expert van Bloomberg, verwacht daarom dat de SEC tussen 5 en 10 januari de eerste spot bitcoin-ETF in de VS zal goedkeuren.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Altcoins maken inhaalslag en zien open interest enorm stijgen

De K33 onderzoekers bespreken ook kort de altcoin rally van de laatste weken.

De handelsvolumes voor bitcoin zijn de laatste tijd sterk gestegen en blijven vooralsnog hoog, melden de onderzoekers. Dat komt doordat de stijging van bitcoin nieuwe kopers aantrekt, maar ook andere motiveert om winst te nemen.

Daardoor blijft de prijs hangen in het huidige bereik tussen de $40.000 en $44.000. Dat zorgt ervoor dat altcoins een sterke inhaalslag kunnen maken. Terwijl de zogenaamde open interest (OI), het totaal aantal openstaande derivatencontracten, voor bitcoin opvallend laag blijft, is deze hard aan het stijgen voor bepaalde altcoins

Het gaat dan om de altcoins waarvan de koersen de afgelopen tijd het hardst stegen, zoals ordi (ORDI), bonk (BONK), celestia (TIA) en injective (INJ).

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment