Bitcoin ETF is “grootste ontwikkeling op Wall Straat in 30 jaar”

Louise de Graaf


De crypto markt kijkt reikhalzend uit naar de goedkeuring van de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF), of beursfonds, in de VS.

Volgens de bekende bitcoin bull Michael Saylor, voormalig CEO van MicroStrategy, zou de goedkeuring wel eens de grootste ontwikkeling op Wall Street kunnen zijn in 30 jaar.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF is grootste ontwikkeling op Wall Straat in 30 jaar

Saylor sprak gisteren hierover in een interview met Kailey Leinz van Bloomberg.

“Het is niet onredelijk om te suggereren dat dit misschien de grootste ontwikkeling op Wall Street in 30 jaar kan zijn. Het laatste wat zo ingrijpend was, was de creatie van de S&P index en de mogelijkheid om in alle 500 S&P bedrijven tegelijk te investeren met één transactie,” aldus Saylor.

Een spot bitcoin-ETF zou namelijk eindelijk de deuren wagenwijd openkunnen zetten voor particuliere investeerders, maar vooral ook voor institutionele investeerders, die momenteel weinig opties hebben in de VS voor directe blootstelling aan bitcoin.

Bitcoin ETF zal leiden tot nieuwe bullmarkt

Volgens Saylor kan dit leiden tot een gigantische stijging in de vraag naar bitcoin. Dit wordt mogelijk gevolgd door een “supply shock,” een tekort aan aanbod, wanneer de volgende bitcoin halving plaatsvindt in april. Dat zal volgens Saylor leiden tot een nieuwe bullmarkt:

“Ik denk niet dat we ooit een toename van 2 tot 10 keer in de vraag hebben gezien, gecombineerd met een halvering van het aanbod in een schaars, gewild bezit dat mensen voor een lange periode willen vasthouden. Dus ik denk dat we kunnen verwachten dat 2024 een grote bullrun zal zijn voor de activaklasse.”

Saylor meldt daarnaast dat hij van plan is om met MicroStrategy meer bitcoin zal blijven kopen: “Ons doel is altijd om een manier te vinden om meer bitcoin per aandeel te verkrijgen voor onze aandeelhouders.”

MicroStrategy bezit inmiddels 174.530 BTC, gekocht voor een gemiddelde prijs van $30.250. Dat betekent dat het beursgenoteerde bedrijf ongeveer $5,3 miljard heeft betaald. De bitcoins zijn nu ongeveer $7,3 miljard waard.

Volgens onderzoekers wordt de bitcoin-ETF mogelijk al in de eerste dagen van het nieuwe jaar goedgekeurd.

Post Views: 36

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment