‘Bitcoin ETF goedkeuring gaat geen koersstijging starten’

Louise de Graaf


De potentiële goedkeuring van een bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) wordt gesuggereerd dat deze mijlpaal niet automatisch zal leiden tot een aanzienlijke opleving in de cryptomarkt. Dat blijkt uit een analyse van een platform voor het handelen in crypto-opties.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cryptomarkt is al voorbereid op goedkeuring

Het toekomstige goedkeuringsbesluit voor een bitcoin (BTC) Spot ETF heeft de aandacht getrokken van zowel de crypto-industrie als institutionele beleggers. Echter, recente rapporten stellen dat de goedkeuring van een bitcoin ETF niet noodzakelijkerwijs zal resulteren in de gehoopte massale stijging van crypto.

Volgens de analyse van optiegegevens door Greeks.live wijzen de huidige trends erop dat de goedkeuring van een bitcoin ETF niet automatisch een enorme koopdruk zal creëren. Deze optiegegevens bieden inzicht in hoe handelaren zich positioneren en welke verwachtingen ze hebben ten aanzien van de marktbewegingen na een dergelijke goedkeuring.

Marktgegevens suggereren dat er weinig volatiliteit is waargenomen in de belangrijke termijn geïmpliceerde volatiliteiten (IV’s) en prijzen. Termijn-IV’s meten de marktverwachting met betrekking tot toekomstige prijsbewegingen in optiecontracten.

Dat blijkt uit een X-post (voorheen Twitter) van het handelsplatform Greeks.live. Ondanks speculatie over de goedkeuring voor de bitcoin Spot ETF door de SEC aanstaande dinsdag lijkt er dus weinig volatiliteit in de nabije toekomst.

Bitcoin kent voornamelijk holders

Een van de belangrijke punten die naar voren komt, is dat de markt al in zekere mate de mogelijkheid van een ETF-goedkeuring heeft ingeprijsd. Dit betekent dat het positieve nieuws mogelijk al is verwerkt in de huidige prijzen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Als gevolg hiervan zou de impact van de daadwerkelijke goedkeuring kunnen worden verminderd, omdat de verwachtingen al deels zijn gerealiseerd.

Bovendien geven de optiegegevens aan dat sommige handelaren mogelijk hun posities hedgen (beschermen). Het beschermen wordt gedaan in plaats van agressief nieuwe posities in te nemen. Dit suggereert een zekere mate van voorzichtigheid onder investeerders. Zelfs in het licht van positief nieuws zoals de goedkeuring van een bitcoin ETF.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment