Bitcoin ETF aanvraag haalt deadline, goedkeuring in januari mogelijk

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

ARK Invest en 21Shares zullen als eersten aan de beurt komen voor een goedkeuring in januari. De twee vroegen samen de ARK 21Shares bitcoin (BTC) ETF aan. Op 21 december gingen ze samen met zes andere firma’s rond de tafel met de Amerikaanse financiële waakhond, de SEC. 

De Securities and Exchange Commission (SEC) gaf ze een laatste deadline: geef jullie laatste aanpassingen aan ons door voor 29 december. Dan zouden ze voor 10 januari te horen krijgen of hun ETF geaccepteerd was of niet. Die deadline hebben ze nu gehaald. 


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

ARK Invest en 21Shares halen belangrijke bitcoin ETF deadline

Op 21 december gingen zeven verschillende firma’s in gesprek met de Amerikaanse financiële waakhond, de SEC. Aanwezig waren onder andere BlackRock, Grayscale Investments, ARK Invest en 21 Shares. Ze kregen alle zeven te horen voor 29 december hun laatste wijzigingen door te geven. 

Indien ze dit haalden, zouden ze worden meegenomen in de ‘eerste golf’ van potentiële bitcoin spot ETF goedkeuringen in januari. Gezien de bedrijven slechts een week de tijd hadden dit te doen, was het een pittige deadline. Van de zeven verschillende firma’s, is de samenwerking tussen ARK en 21Shares de enige die het gehaald heeft. 

Zij zullen, evenals dat ze de eersten waren met hun aanvraag, de eersten zijn die potentiële goedkeuring te horen krijgen. Het amendement, oftewel de wijzigingen, werd op 28 december laat ingediend. Sommigen hadden dan ook al de hoop opgegeven, maar het is de twee samenwerkende bedrijven toch gelukt. 

Goedkeuring voor 10 januari mogelijk, experts raden aan waakzaam te blijven

De eerste golf van potentiële goedkeuringen staat gepland voor 10 januari. Daarvoor is het ook al mogelijk, maar onwaarschijnlijk. De SEC stelt vaak deadlines uit, maar dat was bij deze niet mogelijk. Wel wordt daarom verwacht dat ze zo goed mogelijk gebruik zullen maken van hun tijd. Investeerders zullen dan ook op het puntje van hun stoel zitten op de tweede woensdag van 2024.

Een goedkeuring van een bitcoin spot ETF kan een flinke koersstijging veroorzaken. Het wordt gezien als het begin van een stroom van grote investeerders die naar bitcoin uitwijken. Sommigen waarschuwen echter voor een sell the news’ situatie

Daarbij wordt er zo veel op een gebeurtenis geanticipeerd, dat een koers te hard stijgt. Als het moment dan daadwerkelijk aangebroken is, crasht de zaak juist. Gelukkig voor geïnteresseerde investeerders zijn de meningen verdeeld of dat ook gaat gebeuren.

Post Views: 240

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment