bitcoin en stablecoins zeer populair op dit continent

Louise de Graaf


Een nieuw onderzoek van de crypto beurs Bitso geeft een interessant kijkje in de actuele crypto trends binnen de Zuid-Amerikaanse crypto sector. Interessante data toont onder andere een groei aan van vrouwelijke crypto beleggers op het continent. Ook blijkt uit het onderzoek dat Zuid-Amerikaanse beleggers grotendeels investeren in bitcoin (BTC). Het rapport betreft data van de tweede helft van 2023.


Reusachtige Bitcoin miner in de spotlights met beursnotering

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Stablecoins en bitcoin populair

Bitcoin en stablecoins zijn veruit het meest in trek in Zuid-Amerika. Bitcoin is goed voor gemiddeld 53 procent van de crypto portfolio’s. Stablecoins zijn vooral populair in Argentinië en Colombia. Respectievelijk bedragen stablecoins hier 26- en 17 procent van de portfolio’s. 

De reden hiervoor zijn hoge inflatiecijfers. In Argentinië althans. In 2023 bedroeg de inflatie in Argentinië maar liefst 211 procent. Mensen prefereren Amerikaanse dollars boven de Argentijnse peso. Vanwege dezelfde reden is ook crypto erg in trek. Vooral bitcoin en door de dollar-gedekte stablecoins zoals USDT zijn gewild. Stablecoin aankopen zijn in het land goed voor 60 procent van alle crypto aankopen volgens het onderzoek.

Zoals gezegd investeren vrouwen relatief veel in crypto in Zuid-Amerika. Vooral Colombia en Brazilië vallen hierbij op. In Colombia is 33 procent van de crypto beleggers vrouw.

Hoge inflatie reden voor interesse in crypto

Hoewel Zuid-Amerika niet veel voorkomt in het globale crypto nieuws, neemt de populariteit van crypto assets gestaag toe op het continent. Een mogelijke reden hiervoor is de eerder genoemde hoge inflatie in Zuid-Amerikaanse landen.

De gemiddelde inflatie op het continent lag in 2023 op 13,8 procent, en is daarmee een stuk hoger dan in Europa, Noord-Amerika en Azië. In deze drie continenten bedroeg de inflatie respectievelijk 6,5 procent, 4,2 procent en 5,2 procent.

Het onderzoek concludeert dat de interesse in crypto, ondanks onzekerheden, fors toenam in 2023. De interesse van Zuid-Amerikaanse marktparticipanten ligt hierbij op relatief stabiele crypto assets zoals bitcoin en stablecoins en transparante en betrouwbare crypto platformen. Bitso zelf, de uitgever van het rapport, deed ook goede zaken afgelopen jaar. Het aantal gebruikers van de crypto exchange passeerde de 8 miljoen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment