Bitcoin en crypto verrassen met sterke stijging, markt krijgt boost

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers staat momenteel flink hoger dan 24 uur geleden. Gisteren is bitcoin langzaam maar zeker omhoog geklommen. Als gevolg heeft het de week, ondanks een forse daling, nipt boven een belangrijk prijslevel af kunnen sluiten. Ook de rest van de cryptomarkt is flink opgeveerd, en in deze ochtendupdate praten we je bij.

Bitcoin koers leeft op

Bitcoin heeft gisteren, tegen de verwachting in, een forse stijging beleefd. Vroeg in de ochtend bevond de koers zich nog om en nabij de $64.000, maar vlak na middernacht werd een piek van zo’n $67.600 bereikt. Dit weerspiegelt een totale stijging van ongeveer 5,6%.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Niet geheel onbelangrijk, de rally heeft ervoor gezorgd dat de bloederige week werd afgesloten boven een belangrijk steunniveau. Op woensdag bereikte de koers een dieptepunt van onder de $61.000, maar de week is beëindigd boven een belangrijk prijslevel van grofweg $65.000.

Specifiek is de week op zo’n $67.200 afgesloten, wat een daling van 1,72% markeert sinds het begin van de week. Indien bitcoin zijn momentum van de afgelopen dagen vast kan houden, zou de zone rond de $68.500 de eerstvolgende obstakel kunnen vormen. Hierboven is $70.000 belangrijk om in de gaten te houden. Bij een koersdaling zou het niveau rond de 65.000 dollar steun kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.120 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.075. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,54% in de plus.

Cryptomarkt kleurt groen, solana in de schijnwerpers

Met bitcoin’s uitstekende koersprestaties keert het marktoptimisme enigszins terug. Veel altcoins hebben dan ook een forse stijging gemaakt. De gehele top 10 cryptomunten kleurt vandaag groen.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 4,32% gestegen, en komt momenteel uit op een prijs van $3.464. BNB (BNB) en avalanche (AVAX) zijn beiden met zo’n 6% de lucht in geschoten. Solana (SOL) spant de kroon met een stijging van 7,84%, tot een prijs van $186,51.

Niet iedereen is even hard gestegen. Zo staat cardano (ADA) 2.58% hoger dan gisteren, is ripple (XRP) met 0.56% gestegen en dogecoin (DOGE) slechts met 0,04%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment