Bitcoin en crypto kleuren rood na hoogste wekelijkse sluiting ooit

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kleurt nipt rood en trekt de rest van de cryptomarkt met zich mee. Desalniettemin heeft bitcoin gisteren de week afgesloten op zijn hoogste prijs ooit. Bitcoin’s prijsdaling heeft een rode golf teweeggebracht in de cryptomarkt. De meeste altcoins hebben namelijk ten minste enkele procenten ingeleverd. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin koers onderuit, stilte voor de storm?

Zoals gewoonlijk heeft de bitcoinhandel de afgelopen twee dagen een stapje terug genomen. De bitcoin koers bewoog op zaterdag zijwaarts rond de 68.500 dollar, maar schoot in de nacht vervolgens omhoog tot boven de 69.000 dollar. Gistermiddag tikte de koers zelfs bijna de 70.000 dollar, ofwel de vorige week neergezette all-time high, aan.

In de avond begon bitcoin een neerwaartse beweging, die rond 23:00 uur in een stroomversnelling terechtkwam. Midden in de nacht vond bitcoin een bodem om en nabij de 67.800 dollar. Na een koerssprong beweegt de koers al enkele uren zijwaarts rond de 68.500 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin heeft gisteren de week afgesloten boven de 69.000 dollar, iets wat het in  zijn gehele geschiedenis nog nooit eerder heeft gedaan.

Mocht bitcoin later vandaag alsnog zijn stijgende trend van de afgelopen tijd voort weten te zetten, zijn alle ogen gericht op de liquiditeitszone boven de 70.000 dollar. Indien de koers verder afglijdt, ligt vlak onder de 67.000 dollar een belangrijk steunniveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.695 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.859 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,01% in de min.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Altcoins onderuit, maar BNB stijgt

Zoals gezegd staat het leeuwendeel van de altcoins momenteel op een lagere prijs dan gisteren. Binnen de top 10 cryptomunten weet alleen BNB (BNB) te ontsnappen aan een daling. De koers van BNB is de afgelopen 24 uur namelijk met 4,39% de lucht in geschoten.

De rest kleurt stuk voor stuk rood. Ethereum (ETH) heeft de afgelopen dag 2,42% ingeleverd, solana (SOL) is met 4,52% gedaald, ripple (XRP) met 3,12% en cardano met 3,23%.

De grootste memecoins van de industrie, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), zijn de grootste verliezers van vandaag met dalingen van respectievelijk 5,38% en 8,65%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 130

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment