Bitcoin en crypto kleuren rood, maar chainlink zet grote stijging voort

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kleurt nipt in het rood vandaag. Zoals gewoonlijk beweegt het gros van de markt synchroon met de koning der cryptocurrencies. Chainlink (LINK), op plek 11 binnen de markt, weet echter te ontsnappen aan een daling en zet zijn indrukwekkende koersstijging van de afgelopen tijd voort. In dit overzicht lees je alles over de huidige stand van zaken op de crypto markt.


Bitcoin koers daalt hard tot onder $39.000, cruciale prijszone nadert

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers duikt onder $43.000

De afgelopen dagen bewoog de bitcoin koers voornamelijk vlak boven de 43.000 dollar, maar gisteren bracht een neerwaartse trend roet in het eten.

Aan het begin van de middag stond de koers nog nipt boven de 43.000 dollar. Na steeds lagere diepte- en hoogtepunten werd rond 02:00 uur vannacht een prijs van onder de 42.300 dollar bereikt.

Sindsdien is de koers weer iets opgekrabbeld, waardoor het nu weer de 43.000 dollar enigszins binnen handbereik heeft.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.720 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.650.

Mocht bitcoin wederom een uitglijder maken, dan zou de zone vlak onder de 42.000 dollar redding kunnen bieden. Op de weg omhoog fungeert het prijsniveau om en nabij de 43.600 dollar als eerste grote obstakel.

Crypto markt daalt, chainlink stijgt 5%

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat het leeuwendeel van de cryptomunten op een lagere prijs staat dan 24 uur geleden.

Binnen de top 10 cryptomunten kleurt uitsluitend build ‘n build (BNB) groen. De prijs van BNB is de afgelopen dag namelijk met 1,76% gestegen.

Er zijn geen grote dalers op te merken. Zo heeft ethereum (ETH) slechts 0,10% ingeleverd, is solana (SOL) met 1,10% gedaald, ripple (XRP) met 1,83% en cardano (ADA) met 1,77%.

Chainlink, net buiten de top 10 cryptomunten, is de afgelopen 24 uur daarentegen met 5% de lucht in geschoten. Hiermee heeft het zijn hoogste prijs sinds februari 2022 bereikt.

De afgelopen anderhalve week presteert chainlink uitstekend. Sinds 25 januari is de koers al met meer dan 36 procent gestegen.


Bitcoin faalt uitbraak en crasht, markt krijgt klappen

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,64 ADA of 0,30 AVAX! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 63

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment