Bitcoin een haar verwijderd van recordprijs, shiba inu stijgt 51%

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kon gisteren ruiken aan zijn recordprijs van 69.000 dollar, maar werd afgewezen op dit cruciale punt. Met een waarde significant boven de 67.000 dollar is bitcoin nog altijd maar een kleine stap verwijderd van zijn historische piek gemeten in dollars. Met bitcoin’s prijsstijging kleurt logischerwijs ook de rest van de markt groen, met shiba inu (SHIB) als bizarre uitblinker. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin koers nadert all-time high

Gisteren bevond bitcoin zich in een opwaartse trend die vannacht pas tot een absoluut hoogtepunt kwam. Met een totale prijsstijging van zo’n 5.000 dollar, wat overeenkomt met ongeveer 8%, flirtte bitcoin in de late uurtjes met zijn historische piek, dat in november 2021 werd behaald.

Halverwege de nacht stond bitcoin op een piek van 68.692 dollar, slechts 0,44% verwijderd van de all-time high. Op dit punt kreeg de koers een dreun te verwerken, aangezien een afwijzing tot een daling van enkele procenten zorgde.

Om precies te zijn maakte bitcoin een uitglijder tot een dieptepunt van nipt boven de 65.000 dollar. Dit staat gelijk aan een daling van meer dan 5%.

Na een consolidatiefase van enkele uren schoot de koers vanmorgen vroeg weer omhoog tot boven de 67.000 dollar, waar het zich momenteel nog steeds bevindt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De all-time high van 69.000 dollar is vanzelfsprekend de meest cruciale prijs voor bitcoin om te doorbreken. Mocht bitcoin onderuit gaan, ligt vlak boven de 65.000 dollar het eerstvolgende steunniveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.378 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.003. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 6,03% in de plus.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Crypto top 10 veert op, shiba inu steelt de show

Terwijl bitcoin flirt met zijn recordprijs, staat het gros van de altcoins op een significant hogere prijs dan gisteren. Op cardano (ADA) na kleurt de gehele top 10 cryptomunten groen, met enkele forse prijsstijgingen. Cardano heeft de afgelopen 24 uur 2,52% ingeleverd.

BNB (BNB), solana (SOL) en ripple (XRP) zijn stuk voor stuk met iets meer dan 2% de lucht in geschoten. Ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) hebben het beter voor elkaar, met prijsstijgingen van respectievelijk 7,22% en 11,87%.

Shiba inu blijft de markt verpletteren, en staat momenteel maar liefst 50,66% hoger dan 24 uur geleden. De koers van SHIB is enorm volatiel. Zo daalde de koers vannacht nog met zo’n 50% in slechts een uur tijd. Over de afgelopen 7 dagen is de koers al met een bizarre 300% geëxplodeerd.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment