Bitcoin doorbreekt $70.000, cryptomarkt wacht in spanning af

Louise de Graaf


De waarde van bitcoin (BTC) heeft wederom de $70.000 bereikt. Al anderhalf uur bevond de munt zich om en nabij de cruciale waarde. En door het bereiken van een waarde van $70.120, lijkt deze grens nu voorbij te zijn gestreefd. Toch is het nog spannend of bitcoin dit vol kan houden, of dat er een correctie naar beneden aankomt. De cryptomarkt wacht dan ook in spanning af.

Crypto radar: Bitcoin wankelt terwijl memecoins opnieuw schitteren

Crypto radar: Bitcoin wankelt terwijl memecoins opnieuw schitteren

Bitcoin doorbreekt grens van $70.000

De bitcoin koers crashte drie dagen geleden nog. In slechts enkele uren tijd daalde de grootste munt op de markt van $71.300 naar $69.000. Vergeleken met andere crashes was dit relatief mild, maar de gevolgen waren groot. $70.000 wordt gezien als een zeer belangrijke grens. Doordat deze grens werd overschreden, kleurde de hele markt dieprood. 

Toch heeft bitcoin zich relatief snel hersteld. De munt kwam ongeschonden het weekend uit en begon in de avond weer naar boven te klimmen. Al snel naderde de munt de $70.000, waarna volatiliteit begon. De bitcoin koers waande zich even boven dit zogeheten support level, maar dit was niet te onderhouden. Maar drie kwartier later probeerde de munt het weer, en nu lijkt het wel gelukt te zijn.

Het koersverloop van bitcoin vandaag. Bron: CoinGecko

Wat drijft de stijging van de grootste crypto op de markt?

De cijfers van de bitcoin spot ETF’s zijn nog niet bekend, want die worden in het weekend niet verhandeld. Maar dit is niet de enige factor die invloed heeft. Wat men namelijk niet moet vergeten, is dat de bitcoin halving nog recent heeft plaatsgevonden. Vaak heeft dit niet gelijk effect, maar ziet men hier maanden later pas wat van terug. Nu er twee maanden zijn verstreken, zouden we hier de eerste tekenen van kunnen zien.

Ook is er mogelijk nog steeds opwaarts momentum van de spot ethereum ETF’s. Deze nieuwe beursfondsen met ethereum werden recent goedgekeurd, met grote gevolgen van dien. Ethereum (ETH) steeg destijds van $3.000 naar $3.800, maar ook bitcoin vertoonde stijgingen. Dit bracht, samen met zeer positieve bitcoin ETF-prestaties, de munt eerder boven de $70.000. 


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Hoe reageert de markt?

De cryptomarkt kijkt nog met grote belangstelling naar wat bitcoin aan het doen is, maar er zijn al een aantal munten die sterk hebben gereageerd. Uniswap (UNI), flare (FLR) en injective (INJ) stegen in korte tijd met meerdere procenten. De altcoins staan respectievelijk 6,6%, 5,9% en 3,5% in de plus over de afgelopen dag. Ook monero (XMR) is gestegen, maar dit lijkt geen reactie op bitcoin te zijn.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment