Bitcoin daalt verder in afwachting op rentebesluit, markt paniekerig

Louise de Graaf


Er is vooralsnog geen einde gekomen aan de bitcoin (BTC) correctie. De bitcoin koers kleurt vandaag wederom rood en is tot niveaus gedaald die sinds het begin van de maand niet meer gezien zijn. Terwijl de cryptomarkt flinke klappen incasseert, staat ons bovendien een belangrijke dag te wachten. Vanavond zal de Amerikaanse centrale bank namelijk een nieuw rentebesluit bekendmaken. Na het lezen van deze ochtendupdate kun je goed voorbereid de dag van start.

BTC koers onderuit

Bitcoin heeft maar weer eens bewezen hoe snel het sentiment om kan slaan op de cryptomarkt. Vorige week donderdag was het een en al extase nadat een nieuw prijsrecord van bijna 74.000 dollar werd bereikt, maar sindsdien zijn steeds lagere pieken en dalen neergezet.

Bitcoin zakte gisteren gedurende de ochtend en het begin van de middag steeds verder weg, tot zo’n 62.000 dollar. Na een grote koerssprong tot een piek van bijna 66.000 dollar werd de neerwaartse trend in de avond hervat.

Rond middernacht werd een diepere low onder de 62.000 dollar bereikt. Vanochtend vroeg werd bovendien een absoluut dieptepunt van ongeveer 61.000 dollar aangetikt. Sindsdien is de koers weer iets omhoog geschoten.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Met de verdere daling is het steunniveau rond de 60.000 dollar plotseling binnen handbereik komen te liggen. Op de weg omhoog dient de zone rond 65.000 dollar als de eerstvolgende weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.688 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 56.763. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,56% in de min

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Cryptomarkt crasht, solana en avalanche in het bijzonder

Bitcoin trekt zoals verwacht de rest van de cryptomarkt met zich mee omlaag. Slechts enkele grote altcoins weten aan een daling te ontsnappen, maar de gehele top 10 kleurt cryptomunten kleurt vandaag rood.

Ethereum (ETH) is met 6,45% gedaald en komt momenteel uit op een prijs van $3.144. Solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn beiden nóg harder uitgegleden, respectievelijk 8,61% en 9,64%.

De andere grote jongens presteren iets beter dan bitcoin, maar hebben nog altijd een significant deel van hun waarde verloren. Zo is ripple (XRP) met 2,32% gedaald, cardano (ADA) met 4,51% en dogecoin (DOGE) met 2,63%.

Bitcoin vandaag: Amerikaans rentebesluit

Vandaag maakt het Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidsorgaan van de Federal Reserve, een beslissing over het rentetarief. Om 19:00 uur vanavond krijgen we te horen wat er gaat gebeuren met de huidige rente van 5,25% tot 5,50%.

99% van de markt verwacht dat de huidige rente ongewijzigd zal blijven. Slechts 1% denkt dat het al tijd is voor een renteverlaging.

Heel spannend lijkt het dus niet te gaan worden. Om die reden zullen meer ogen gericht zijn op de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. Om 19:30 uur zal hij achter het spreekgestoelte kruipen om toelichting te geven en wellicht iets los te laten over wanneer de centrale bank de rentes kan verlagen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 292Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment