Bitcoin daalt verder en duikt onder $65.000, slagveld op de markt

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kleurt vandaag fors in het rood. Sinds donderdag, toen een all-time high van bijna 74.000 dollar werd bereikt, bevindt de koers zich in een neerwaartse trend. De afgelopen dag heeft bitcoin zo’n 6% van zijn waarde ingeleverd, waardoor het voor het eerst in bijna 2 weken weer onder de 65.000 dollar is gedoken. Bitcoin’s koersdaling heeft de cryptomarkt omgetoverd in een heus bloedbad, en in deze marktupdate brengen je hiervan op de hoogte.

Bitcoin zet correctie voort

Gisteren bewoog bitcoin nog om en nabij zijn belangrijke steunniveau van vlak boven de 69.000 dollar, ofwel de hoogst behaalde prijs van de vorige bullmarkt. De afgelopen dag is de bitcoin koers met zo’n 6% onderuit gegaan, tot een absoluut dieptepunt van ongeveer 64.500 dollar. Sinds 6 maart heeft de koers niet meer onder de 65.000 dollar gestaan.

Vlak boven de 64.000 dollar ligt een belangrijk steunniveau voor bitcoin, die vooralsnog zijn werk verricht. Nadat deze zone voor het eerst werd bereikt, schoot de koers direct omhoog tot ver boven de 66.000 dollar. Na een nieuwe daling tot zo’n 65.000 dollar de koers maakte de koers wederom een sprong, tot het huidige niveau van grofweg 66.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht de koers verder afglijden, ligt rond de 62.000 dollar de eerstvolgende halte. Bij een stijging vanaf het huidige niveau is het gebied rond de 69.000 dollar belangrijk om in de gaten te houden. Om bullish momentum te creëren zal bitcoin boven deze prijs uit moeten stijgen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.386 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.805. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 6,07% in de min.

Cryptomarkt daalt flink

Het gros van de cryptomarkt heeft een nóg diepere correctie ondergaan dan BTC. Binnen de top 10 cryptomunten zijn alleen solana (SOL) en ethereum (ETH) iets minder hard gedaald dan bitcoin, namelijk respectievelijk 4,23% en 5,78%.

De rest van de grote altcoins leggen het allemaal af ten opzichte van ‘s werelds grootste crypto. Ripple (XRP) is de afgelopen 24 uur met 6,35% gedaald, cardano (ADA) met 10,22%, dogecoin (DOGE) met 11,57% en avalanche spant de kroon met een verlies van 12,56%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 319

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment