Bitcoin crash is ‘tijdelijke situatie’, verwachten cryptohandelaren

Louise de Graaf


De crypto markt leek de weg omhoog in te zetten, met bitcoin (BTC) die dicht tegen zijn oude all-time high (ATH) van bijna $74.000 kwam te staan. De koers bleek een andere weg in te zetten en zakte onlangs tot onder de $69.000.

De daling volgde op beter dan verwachte Amerikaanse werkgelegenheidsdata. De totale werkgelegenheid in het land steeg met 272.000 banen in mei, terwijl het werkloosheidspercentage met 0,1 procent steeg.

Hoewel het nieuws over de toename positief is voor Amerika betekent het gek genoeg dat risicovollere activa zoals de bitcoin koers dalen. Deze cijfers zorgden daarom voor onzekerheid in de crypto markt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Daling van bitcoin en ethereum biedt kansen

Verschillende handelaars zien de huidige marktcorrectie als een koopkans en anticiperen op een snelle opleving van crypto als bitcoin en ethereum (ETH). Sommige handelaren kochten zelfs dips voor korte termijn transacties, in de verwachting dat de markt snel zou herstellen.

Handelaren die nieuw zijn bij Bitvavo ontvangen nu een gratis 10 euro welkomstbonus. Maak via deze link een account aan om gratis 10 euro te ontvangen.

Als het aan verschillende cryptohandelaren ligt, zoals “il Capo of Crypto” en “Kaleo”, is de huidige situatie slechts een “shakeout“. Na een korte daling verwachten ze dan ook een bullish voortzetting. Ze benadrukten dat als de belangrijkste ondersteuningsniveaus standhouden, de markt waarschijnlijk weer zal stijgen.

Volatiliteit op komst in de cryptomarkt

Wat opvalt is dat de volatiliteit van bitcoin onlangs daalde tot een historisch laag niveau. In de periode van 24 mei tot 7 juni bereikte de 15-daagse volatiliteit een dieptepunt, behorend tot de laagste 6% van de gevallen in de geschiedenis van de digitale munt, aldus Rapha Zagury, CIO van Swan Bitcoin.

Ook heeft de open interest (OI) in bitcoin in de afgelopen dagen een toename gezien van meer dan 2 miljard dollar, wat ook kan duiden op marktvolatiliteit.  Open interest vertegenwoordigt de totale waarde van openstaande derivatencontracten zoals opties en futures. Op 6 juni bereikte de OI 36,92 miljard dollar na een periode van gestage groei.

Historisch gezien kunnen periodes van lage volatiliteit leiden tot aanzienlijke koersuitbraken, maar dit biedt geen garantie voor de toekomst, waarschuwt Zagury. Voor investeerders betekent het in ieder geval dat de komende periode er een is om nauwlettend in de gaten te houden.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment