bitcoin confiscaties, ethereum updates en FOMC besluit

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Enorme bitcoin Inbeslagnames

Eerst hebben we nog twee merkwaardige verhalen die gisterenavond al gepubliceerd werden op Crypto Insiders.

Het gaat om twee enorme inbeslagnemingen van bitcoin (BTC). In de VS had onlangs de Drug Enforcement Administration 8.100 BTC ter waarde van $350 miljoen geconfisqueerd nadat een drugsbaron had bekend.

In Duitsland werd zelfs 50.000 BTC in beslag genomen ter waarde van ruim $2,1 miljard. Nog merkwaardig is dat deze bitcoin vrijwillig waren overhandigd aan de Duitse politie.

Ethereum update en ETF nieuws

Dan gaan we gelijk verder naar ethereum (ETH). De volgende grote netwerkupdate, genaamd ‘Dencun’, heeft met succes de volgende stap uitgevoerd.

Het is gisteren uitgerold op het zogeheten ‘Sepolia’ testnet van Ethereum. Dat volgt na de uitrol op het Goerli testnet eerder deze maand.

Dencun introduceert ‘proto-danksharding’ waardoor layer-2 transacties goedkoper moeten worden.

Gisterenavond was nog op Crypto Insiders te lezen dat een grote Amerikaanse bank, TD Cowen, pas over een jaar of twee verwacht dat de Amerikaanse toezichthouder een spot-ETF voor ethereum zal goedkeuren.

Een grote Britse bank, Standard Chartered, ziet daarentegen al een goedkeuring eind mei gebeuren. De bank verwacht dat dit de ethereum koers richting de $4.000 kan sturen, en zelfs nog voor de goedkeuring.


Bitcoin komt in 2024 met rivaal voor stablecoins

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Terra (LUNA) gebruikt faillissement voor rechtszaak

Terraform Labs, het bedrijf achter het ingestorte Terra (LUNA) netwerk, diende onlangs een ‘Chapter 11’ faillissement in. Hiermee hoopt het bedrijf een doorstart te maken.

Uit een nieuw document blijkt dat Terraform Labs niet alleen faillissementsbescherming heeft aangevraagd voor zijn schulden, maar ook om de aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder aan te vechten.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Tijd voor FOMC: Amerikaanse centrale bank neemt rentebesluit vandaag

Tot slot hebben we nog een belangrijke dag voor de boeg. Het is namelijk weer tijd voor een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve Open Market Committee (FOMC). Dat zal om 20:00 vanavond zijn.

Het besluit kan voor flink wat volatiliteit op de markt zorgen, vooral als de Amerikaanse centrale bank een andere beslissing neemt dan verwacht. Voornamelijk de speech van voorzitter Jerome Powell na het besluit kan voor flink wat opschudding zorgen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment