Bitcoin bullrun ‘een van de meest robuuste’ ooit, analist deelt waarom

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft sinds de start van 2023 een indrukwekkende prijsrally doorgemaakt, die de afgelopen maanden in een stroomversnelling terecht is gekomen. De bullmarkt is in volle gang, en bitcoin heeft zelfs al een nieuw prijsrecord van bijna 74.000 dollar bereikt. Crypto-analysebureau Glassnode noemt de opwaartse trend zelfs ‘’de meest robuuste en minst volatiele’’ in de gehele geschiedenis van ’s werelds grootste crypto.


Bitcoin whales houden vast ondanks recordhoogtes, pijlen wijzen omhoog

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin schrijft geschiedenis

James Check, hoofdanalist bij Glassnode, bracht eerder vandaag op sociale mediaplatform X enkele interessante bevindingen aan het licht wat betreft bitcoin’s huidige bullrun.

Veruit de meest opmerkelijke is dat sinds de dramatische ondergang van crypto exchange FTX in november 2022, wat de BTC koers tot een bodem van 15.500 dollar bracht, er geen correctie plaats heeft gevonden van meer dan 20 procent.

‘’Dit wijst op een van de meest robuuste, door spotvraag gedreven BTC bullmarkten in de geschiedenis. Objectief een van de meest solide en minst volatiele opwaartse trends in de geschiedenis,’’ zo concludeert de analist.

In alle voorgaande cycli heeft bitcoin diepere dalingen beleefd die meer dan 30 procent bedroegen. De vorige bullmarkt was wat dat betreft een grote uitschieter. Met de uitbraak van het corona virus in maart 2020 maakte de koers een onvergetelijke daling van meer dan 60 procent.

BTC-houders nemen winst

Check wijst bovendien op blockchain-data waaruit blijkt dat langetermijnhouders, ofwel entiteiten die ten minste 155 dagen bitcoins vasthouden, de afgelopen tijd massaal hun munten op de markt hebben gedumpt toen bitcoin zijn vorige recordhoogte van 69.000 dollar naderde.

Sinds december heeft dit cohort 735.000 BTC afgestaan, waarvan ongeveer 60 procent te wijten is aan enorme uitstromen uit Grayscale’s spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Ook liet hij weten dat de zogenoemde MVRV-ratio (‘Market Value to Realized Value’), een indicator die de winstgevendheid van iedere bitcoin meet, flink is opgedreven dankzij de prijsrally van de afgelopen tijd.

Sinds de grens van 70.000 dollar werd gepasseerd, steeg de metriek tot één standaarddeviatie boven zijn gemiddelde, wat een gebruikelijk punt is voor investeerders om winsten te pakken.

Check sluit zijn reeks berichten op X af door zijn meer dan 88.000 volgers te verzekeren dat er geen reden tot zorg is met de huidige correctie. ‘’Het is volkomen logisch dat de markt hier pauzeert, corrigeert en/of consolideert, en de recente beweging verwerkt,’’ aldus de analist.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 2.735

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment